Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσικά μαχητικά αναχαίτισαν βρετανικά πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Ρωσικά μαχητικά αναχαίτισαν βρετανικά πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρωσία έστειλε την Πέμπτη 19/10 δύο μαχητικά αεροσκάφη Su-27 να αποτρέψουν την είσοδο τριών βρετανικών στρατιωτικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στην ανακοίνωση, αναφέρεται ότι τα ρωσικά μαχητικά εστάλησαν για να αναχαιτίσουν «τρεις εναέριους στόχους» που πλησίαζαν τα σύνορα και τα ταυτοποίησαν ως ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος RC-135 και δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου Typhoon.

«Καθώς τα ρωσικά μαχητικά πλησίαζαν, τα ξένα στρατιωτικά αεροσκάφη απομακρύνθηκαν από τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Δεν ήταν σαφές πόσο κοντά είχαν έρθει μεταξύ τους τα αεροσκάφη.

Η Μαύρη Θάλασσα έχει γίνει ένα όλο και πιο σημαντικό θέατρο στον πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ο οποίος πλησιάζει πλέον στο τέλος του 20ού μήνα. Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες ότι έδωσε εντολή σε ρωσικά αεροσκάφη οπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal (Κινζάλ) να περιπολούν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Η Ρωσία έχει αναφέρει στο παρελθόν μια σειρά από περιστατικά στα οποία μαχητικά της αεροσκάφη απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν στρατιωτικά αεροσκάφη από τη Νορβηγία, ένα άλλο μέλος του ΝΑΤΟ, πάνω από τη Θάλασσα Μπάρεντς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό επικεφαλής του «Συνασπισμού του Ορμούζ» για το άνοιγμα των Στενών, μεταδίδουν οι Times

Πούτιν προς Τεχεράνη: Η Ρωσία στέκεται στο πλευρό του Ιράν

Η Ρωσία πρότεινε περιορισμό των πληροφοριών προς το Ιράν με αντάλλαγμα τη διακοπή της αμερικανικής στήριξης στην Ουκρανία

Το Ιράν εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους κατά της στρατιωτικής βάσης Ντιέγκο Γκαρσία

Η Βρετανία έδωσε «πράσινο φως» στις ΗΠΑ για χρήση βάσεων σε επιχειρήσεις για τα Στενά του Ορμούζ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr