Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Washington Post: Η Ουκρανία βοήθησε τους τζιχαντιστές της Συρίας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Washington Post: Η Ουκρανία βοήθησε τους τζιχαντιστές της Συρίας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Σύροι τζιχαντιστές παρέλαβαν περίπου 150 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καθώς και άλλη υποστήριξη από Ουκρανούς πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών τον περασμένο μήνα, λίγες εβδομάδες πριν από την προέλασή τους που οδήγησε στην ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, την Κυριακή 8/12, γράφει η εφημερίδα Washington Post.

Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές που έχουν γνώση της στρατιωτικής δραστηριότητας της Ουκρανίας, η εφημερίδα ανέφερε ότι οι ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών έστειλαν περίπου 20 χειριστές drones και περίπου 150 μη επανδρωμένα αεροσκάφη πριν από 4-5 εβδομάδες, για να βοηθήσουν την οργάνωση Χάγιατ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS).

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας είχε καταγγείλει, χωρίς να παρουσιάσει αποδείξεις, ότι οι Σύροι τζιχαντιστές παρέλαβαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την Ουκρανία και εκπαιδεύτηκαν στον χειρισμό τους.

Το Κίεβο απέρριψε «κατηγορηματικά» αυτόν τον ισχυρισμό.

Η HTS, πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, σχημάτισε μεταβατική κυβέρνηση μετά την ανατροπή του Άσαντ.

Ο ρωσικός στρατός βοήθησε τις δυνάμεις του Άσαντ, εξαπολύοντας αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των ανταρτών.

Ρώσοι μπλόγκερ προειδοποιούσαν εξάλλου ότι η ανατροπή του Άσαντ θα έθετε σε κίνδυνο όχι μόνο τις ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στη Συρία αλλά και την ίδια την παρουσία της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»

Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο – Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή

Πούτιν: Θα πάρουμε όλο το Ντονμπάς, ακόμη και με τη βία

Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους – Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια

Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr