Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άλμα κερδών για τον ΟΠΑΠ το γ΄τρίμηνο του 2017

Άλμα κερδών για τον ΟΠΑΠ το γ΄τρίμηνο του 2017
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΟΠΑΠ,

Άλμα κερδών για τον ΟΠΑΠ για το γ΄τρίμηνο του 2017 αφού αυτά ανήλθαν στα 48,1 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 64,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Παράλληλα και σύμφωνα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα €223,5εκατ. (εννεάμηνο 2016: €223,8εκ) και για γ’ τρίμηνο 2017 στα €92,9εκατ. αυξημένα κατά 49%.

Τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) έσοδα προ το εννεάμηνο του 2017 αυξήθηκαν κατά εισφορών 4,8% στα €1.045,8εκ. συγκριτικά με (GGR) €998,0εκ. το εννεάμηνο του 2016.

Τα καθαρά έσοδα από παιχνίδια αυξήθηκαν κατά 6,0% στα €433,7εκ. σε σύγκριση με €409,0εκ. στο εννεάμηνο 2016, στην ίδια κατεύθυνση με την τάση του GGR, με το γ’ τρίμηνο να ενισχύεται κατά 13,4% έναντι της περσινής χρονιάς
στα €148,5εκ.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε €223,5εκ. στο εννεάμηνο 2017 σε σύγκριση με €223,8εκ. το εννεάμηνο 2016, σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι παρά τα έξοδα σχετιζόμενα με την ανάπτυξη νέων έργων. Στο γ’ τρίμηνο 2017 τα EBITDA αυξήθηκαν στα €92,9εκ έναντι €62,3εκ το γ’ τρίμηνο 2016, αυξημένα κατά 49,0%.

Προσαρμοσμένα τόσο για την αναστροφή επίδικων προβλέψεων ύψους €14,7εκ. στο γ’ τρίμηνο 2017, καθώς και τα μη επαναλαμβανόμενα έξοδα σχετιζόμενα με την διαιτησία για τα VLTs ύψους €6,4εκ. στο γ’ τρίμηνο 2016, το EBITDA γ’ τριμήνου 2017 διαμορφώθηκε σε €78,1εκ. αυξημένο κατά 13,6% σε ετήσια βάση.

Τι δήλωσε ο διευθύνοντας Συμβούλος του ΟΠΑΠ

Στα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο Οργανισμός αναφέρθηκε ο Διευθύνοντας Συμβούλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ.

«Ύστερα από ένα ισχυρό πρώτο εξάμηνο, το τρίτο τρίμηνο σηματοδότησε την επιστροφή σε ουσιώδη αύξηση τόσο των εσόδων όσο και της κερδοφορίας του ΟΠΑΠ.

Η ενίσχυση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στις ισχυρές επιδόσεις του χαρτοφυλακίου των στοιχηματικών προϊόντων μας, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs) και των Virtual παιχνιδιών, καθώς και την αυξανόμενη συνεισφορά των παιγνιομηχανημάτων (VLTs).

Παρά την αυξανόμενη πίεση στο διαθέσιμο εισόδημα των πελατών μας, ο ΟΠΑΠ δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ελκυστικών επιλογών στα τυχερά παίγνια.

Συνεχίζουμε να επενδύουμε σημαντικά στα προϊόντα, την τεχνολογία και τους ανθρώπους μας, με στόχο την υλοποίηση του Οράματος 2020 του ΟΠΑΠ και έχουμε επιτύχει περαιτέρω πρόοδο σε κάθε μία από τις 8 στρατηγικές προτεραιότητές μας. Τα αποτελέσματα αυτά αναδεικνύουν ήδη τα πρώτα οφέλη αυτών των επενδύσεων και επιβεβαιώνουν τη σκληρή δουλειά και τη συνεισφορά όλης της ομάδας του ΟΠΑΠ – των εργαζομένων και των πρακτόρων μας.

Επίσης, έχουμε εντείνει τις προσπάθειες μας στο σημαντικό τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας, συμπεριλαμβανομένων επιπλέον επενδύσεων σε προγράμματα και πολιτικές για το υπεύθυνο παιχνίδι, ενώ συνεργαζόμαστε στενά με τις αρχές για την καταπολέμηση της παράνομης δραστηριότητας στα τυχερά παίγνια.

Κοιτώντας μπροστά, έχουμε μερικούς ιδιαίτερα απαιτητικούς μήνες, που περιλαμβάνουν μια σειρά σημαντικών ορόσημων τόσο για τη μετάβαση μας σε νέες τεχνολογικές πλατφόρμες όσο και την ανάπτυξη των προϊόντων μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα καταφέρουμε να επιτύχουμε τους στόχους μας τόσο για το 2017 όσο και τα επόμενα χρόνια.”

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΟΠΑΠ Forward: 13 νέες εταιρείες και βράβευση των επιχειρήσεων που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους

Eurojackpot: Απόψε στις 21.00 η κλήρωση για τα 17 εκατ. ευρώ – Κατάθεση δελτίων αποκλειστικά στα καταστήματα ΟΠΑΠ μέχρι τις 19.00

OPAP GAME TIME: Η Σταματίνα Τσιμτσιλή για τα beef της τηλεόρασης, τον Μπέκαμ και την OPAP Arena

Αντίστροφη μέτρηση για τον 12ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας – Την Κυριακή 10 Μαρτίου η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού

Αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη κλήρωση του Eurojackpot με συμμετοχή και της χώρας μας – Έως τις 19.00 η κατάθεση δελτίων στα καταστήματα ΟΠΑΠ για το αποψινό έπαθλο των 30 εκατ. ευρώ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr