Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πόλα Ρούπα: Το alter ego του Μαζιώτη στη ζωή και την τρομοκρατία

Πόλα Ρούπα: Το alter ego του Μαζιώτη στη ζωή και την τρομοκρατία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Πόλα Ρούπα, η οποία συνελήφθη από την Αστυνομία το πρωί της Πέμπτης σε διαμέρισμα στην Ηλιούπολη όπου κρυβόταν, είναι η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη στη ζωή και την τρομοκρατία.

Η Πόλα Ρούπα, γεννήθηκε το 1969 στην Καλαμάτα, σπούδασε στο Μαθηματικό και γνώρισε τον Νίκο Μαζιώτη σε ηλικία 26 ετών, στην κατάληψη του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1995.

Τότε μάλιστα, η Ρούπα είχε προσαχθεί μαζί με άλλα 500 άτομα.

Από τότε αναπτύχθηκε ένας προσωπικός δεσμός ο οποίος επεκτάθηκε και στην τρομοκρατία.
Η Ρούπα, από τα φοιτητικά της χρόνια είχε ενταχθεί στον αντιεξουσιαστικό χώρο και είχε απασχολήσει τις Αρχές σε αρκετές περιπτώσεις, καθώς θεωρείται ένα από τα πιο «δυνατά χαρτιά» των αναρχικών.

Μετά την προσαγωγή της το 1995, η Ρούπα έχοντας ήδη κάνει τον φάκελο της στις Αρχές προσήχθη ξανά το 1997, όταν ο Μαζιώτης συνελήφθη για την βόμβα (που δεν εξερράγη) έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης, για την οποία ανέλαβε την ευθύνη η οργάνωση Αναρχικοί Αντάρτες Πόλης.

Αφέθηκε τελικά ελεύθερη καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον της.

Η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» αποτελεί ουσιαστικά το «παιδί» της 47χρονης σήμερα Ρούπα, υπό την έννοια ότι οι Αρχές τη θεωρούν ως την επικεφαλής της, το άτομο που κινούσε τα νήματα, αλλά και τη συγγραφέα των προκηρύξεών της.

Η Ρούπα συνελήφθη μαζί με τον σύντροφό της τον Απρίλιο του 2010.

Στο σπίτι του ζευγαριού, στα Καλύβια Αττικής, η αντιτρομοκρατική βρίσκει σχέδια προκηρύξεων για μελλοντικά τρομοκρατικά χτυπήματα.

Αμφότεροι προφυλακίζονται και ενώ βρίσκονται μέσα στη φυλακή, γίνονται γονείς, καθώς τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς, η Ρούπα φέρνει στη ζωή ένα αγοράκι στο οποίο δίνεται το όνομα Λάμπρος, προς τιμήν του συντρόφου του ζευγαριού, Λάμπρου Φούντα.

Ο Φούντας είχε χάσει τη ζωή του τον Μάρτιο του 2010, λίγους μήνες νωρίτερα δηλαδή, κατά τη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς στην περιοχή της Δάφνης.

Μαζιώτης και Ρούπα αποφυλακίζονται τον Οκτώβριο του 2011, όταν και παρέρχεται το 18μηνο.
Οι περιοριστικοί όροι (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, παραμονή στο Λεκανοπέδιο και παρουσία τρεις φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα) παραβιάζονται τον Ιούνιο του 2012, όταν αμφότεροι εξαφανίζονται.

Τον Ιούλιο του 2014, οι Αρχές συλλαμβάνουν εκ νέου τον καταζητούμενο Μαζιώτη μετά από συμπλοκή στο Μοναστηράκι, τα ίχνη της Ρούπα, όμως, εξαφανίζονται. Η 47χρονη, σκληρή όπως τη χαρακτηρίζουν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής, γυναίκα είναι επικηρυγμένη με ένα εκατ. ευρώ.

Η απόπειρα απόδρασης Μαζιώτη με ελικόπτερο

Η Πόλα Ρούπα όχι μόνο παραμένε ενεργή αλλά επιχείρησε να αρπάξει το Νίκο Μαζιώτη από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο!

Νοίκιασε ελικόπτερο για να μεταβεί στη Κύθνο από ξενοδοχείο στην Ερμιόνη. Όμως, σύμφωνα με όσα είπε ο πιλότος στους αστυνομικούς ξαφνικά μέσα στο ελικόπτερο η γυναίκα έβγαλε όπλο και απείλησε τον πιλότο να αλλάξει δρομολόγιο και να πετάξει πάνω από τον Κορυδαλλό.

Ο πιλότος αντέδρασε. Άρχισε σιγά σιγά να προσγειώνει το ελικόπτερο, όταν και επιχείρησε να αρπάξει το όπλο απο τα χέρια της γυναίκας.

Δυο φορές πυροβόλησε η γυναίκα, χωρίς όμως να τραυματίσει τον πιλότο. Όταν το ελικόπτερο προσγειώθηκε η γυναίκα έτρεξε να εξαφανιστεί ενώ της έπεσε και η περούκα που φορούσε.

Ο πιλότος που είναι συνταξιούχος αστυνομικός και όταν ήταν εν ενέργεια υπηρετούσε στα ελικόπτερα της ελληνικής αστυνομίας, αναγνώρισε σε φωτογραφίες την Πόλα Ρούπα.

Πηγή: www.parapolitika.gr

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Στην φυλακή οι έξι που συνελήφθησαν για την τρομοκρατική οργάνωση

Αντιτρομοκρατική: 10 συλλήψεις για τρομοκρατικές επιθέσεις – Ανάμεσά τους και πυροτεχνουργοί

Πολύ σοβαρή υπόθεση η σύμπραξη τρομοκράτη και ΟΥΚάδων – Στη φυλακή οδηγείται ο τρομοκράτης

Βόμβα με ένα κιλό εκρηκτικής ύλης στο αρχηγείο των ΜΑΤ – Εξουδετερώθηκε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr