Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δασμούς ύψους έως και 33% σχεδιάζει η Ε.Ε. στις εισαγωγές χάλυβα θερμής έλασης

Δασμούς ύψους έως και 33% σχεδιάζει η Ε.Ε. στις εισαγωγές χάλυβα θερμής έλασης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει την επιβολή δασμών ύψους έως και 33% στις εισαγωγές χάλυβα θερμής έλασης σε ρολά και φύλλα από τη Βραζιλία, το Ιράν, τη Ρωσία και την Ουκρανία, για να αντιμετωπίσει τις τεχνητά χαμηλές τιμές τους, αναφέρει έγγραφο το οποίο περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων «Ρόιτερς».

Η ΕΕ έχει επιβάλει πάνω από 40 μέτρα αντιντάμπινγκ για την προστασία των παραγωγών χάλυβα στην Ευρώπη, τα οποία στην πλειονότητά τους στοχοθετούν την Κίνα.

Τον Ιούνιο, η ΕΕ επέβαλε δασμούς ύψους που φθάνουν ακόμη και το 35,9% στις κινεζικές εισαγωγές χάλυβα θερμής έλασης σε ρολά ή φύλλα, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Πεκίνου.

Ο χάλυβας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία του κόσμου, μετά από αυτή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και η προσοχή της ΕΕ τελευταία επικεντρώνεται σε άλλους εισαγωγείς, καθώς τα μέτρα που είχαν στόχο να αναχαιτιστούν οι φθηνές κινεζικές εισαγωγές έφεραν αποτέλεσμα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει εποπτικό και ρυθμιστικό ρόλο σε θέματα εμπορικής πολιτικής στην ΕΕ, άρχισε έρευνα για τις εισαγωγές χάλυβα από τη Βραζιλία, το Ιράν, τη Ρωσία και την Ουκρανία, αλλά και τη Σερβία τον Ιούλιο του 2016, έπειτα από μια καταγγελία της Eurofer, της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Βιομηχανιών Σιδήρου και Χάλυβα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την επιβολή δασμών 16,3% στο χάλυβα που εισάγει στην Ευρώπη η «ArcelorMittal» Βραζιλίας, 17,5% στο χάλυβα της «Usinas Siderurgicas» και 15,7% στις εισαγωγές της «Companhia Siderurgica National».

Στις ρωσικές εταιρείες του κλάδου, η Κομισιόν εισηγείται να επιβληθούν στην NLMK δασμοί 15%, στην MMK 33 % και στην PAO Severstal 5,3%.

Όσον αφορά τις ιρανικές εταιρείες της βιομηχανίας χάλυβα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να επιβληθούν στην «Mobarakeh Steel Co» δασμοί ύψους 23%. Στην Ουκρανία, ο όμιλος «Metinvest» αντιμετωπίζει δασμούς 19,4%.

Οι δασμοί αυτοί αναμένεται να επιβληθούν την 6η Οκτωβρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr