Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρέγκλινγκ: H Ελλάδα εξοικονομεί 10 δισ. ετησίως

Ρέγκλινγκ: H Ελλάδα εξοικονομεί 10 δισ. ετησίως
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ,

Η Ελλάδα δεν μπορεί να λείψει από καμία ομιλία του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Το ίδιο συνέβη και σε ομιλία του στο Λουξεμβούργο, όπου επανέλαβε ότι χάρη στα φθηνά δάνεια που παρέχει ο ESM στη χώρα μας, αυτή εξοικονομεί ετησίως το ποσό των 10 δισ. ευρώ, δηλαδή το 5,6% του ΑΕΠ της.

Προσέθεσε ακόμη ότι ο ESM, μέχρι στιγμής, έχει δανείσει στην Ελλάδα το ποσό των 39,4 δισ. ευρώ εκ των 86 δις. ευρώ που είναι το «ύψος» του τρίτου προγράμματος στήριξης.

«Από κοινού ESM και EFSF έχουν δώσει στην Ελλάδα το ποσό των 181,2 δισ. ευρώ, με τους εν λόγω μηχανισμούς διάσωσης να είναι οι μεγαλύτεροι πιστωτές της χώρας», υπογράμμισε ο Ρέγκλινγκ.

Αναφορικά με τον εν εξελίξει πρόγραμμα ο επικεφαλής του ESM τόνισε ότι τα στελέχη του είναι απόλυτα έτοιμα να επιστρέψουν στην Αθήνα στα μέσα Οκτωβρίου προκειμένου «να εξετάσουν εάν η κυβέρνηση έχει φέρει σε πέρας τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις.
Εάν το έχει πράξει, οι πιθανότητες η Ελλάδα να μπορέσει να μπορέσει να επιτύχει τακτική χρηματοδότηση μόνη της και να ολοκληρώσει το πρόγραμμα».

Ο κ. Ρέγκλινγκ επεσήμανε πως η έξοδος της χώρας από το Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018 (εάν επιτευχθεί) δεν θα συνοδεύεται από αυξημένης μορφής Επιτροπεία. “Θα συμβεί ακριβώς ό,τι συνέβη και στις άλλες χώρες που βγήκαν από τα προγράμματα”, τόνισε, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να εξασφαλιστεί πως τα χρήματα που δόθηκαν για τη χώρα θα επιστραφούν έστω και το 2059.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανία έβαλε ταφόπλακα στο Ταμείο Σταθερότητας που πρότεινε ο ESM για δάνεια σε κράτη-μέλη

Ρέγκλινγκ: Συστάσεις να επιστρέψει η Ελλάδα σε πρωτογενή πλεονάσματα

Τσίπρας σε Ρέγκλινγκ: Η επανεκκίνηση να συνοδευτεί με μέτρα στήριξης της απασχόλησης

Η παλιά τρόικα Γιούνκερ, Τουσκ και Ρέγκλινγκ επιστρέφει την Αθήνα

Τζεντιλόνι: Σημαντική πρόοδος της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr