Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στοιχεία σοκ: Ένα στα τρία θανατηφόρα τροχαία οφείλεται στο αλκοόλ

Στοιχεία σοκ: Ένα στα τρία θανατηφόρα τροχαία οφείλεται στο αλκοόλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλκοόλ, Τροχαία (Αστυνομία),

Το 33% των τροχαίων δυστυχημάτων οφείλεται στην κατανάλωση αλκοόλ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία.

«Το κυρίως ερώτημα που επικρατεί αυτές τις ημέρες είναι το πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να φτάσει τα νόμιμα όρια κατανάλωσης αλκοόλ», αναφέρει η ΕΙΕ, προσθέτοντας ότι ο κάθε οδηγός πρέπει να γνωρίζει ότι το να φτάσει το όριο του 0,25 γραμ./λίτρο εκπνεόμενου αέρα στα αλκοτέστ που πραγματοποιούνται από την τροχαία, ή τα 0,50 γραμ./λίτρο αίματος με τη διαδικασία της αιμοληψίας, είναι πάρα πολύ εύκολο.

Η ΕΙΕ σημειώνει επίσης ότι ο επηρεασμός της οδηγικής ικανότητας ενός ατόμου εξαρτάται όχι μόνο από τη ληφθείσα ποσότητα, αλλά και από άλλα χαρακτηριστικά όπως η διατροφή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης, άλλα νοσήματα, η χρόνια κατανάλωση, η πρόσμιξη αλκοόλ με αναψυκτικά κ.ά.

«Συνεπώς η λογική «θα πιώ ένα ποτό βότκα (40ml) και θα σταματήσω για να μπορώ να οδηγήσω» δεν μπορεί απόλυτα να ισχύει. Η μόνη λύση για ασφαλή οδήγηση είναι η μηδενική κατανάλωση αλκοόλης από τον οδηγό», αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΙΕ, Γρηγόρης Λέων.

Ο ίδιος, προσθέτει δε ότι, ειδικά φέτος που οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες, είναι σημαντικό ο οδηγός να είναι σε πλήρη νηφαλιότητα. «Μόνο με μηδενική κατανάλωση αλκοόλ θα μπορέσουμε να συμβάλουμε στη μείωση των οδικών ατυχημάτων», καταλήγει ο ίδιος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για τις κινητοποιήσεις των αγροτών στην Αθήνα την Τρίτη 20/2

Εκκενώθηκε το Παγκρήτιο Στάδιο – Αποκολλήθηκε τμήμα του στεγάστρου

Στη Σαουδική Αραβία άνοιξε κάβα ποτών – «Όλοι γνωρίζουν ποιες πρεσβείες πωλούν ποτό… μερικές από αυτές βγάζουν πολύ χρήμα»

Συνελήφθη οδηγός να τρέχει με 199 χλμ

Βαριές ποινές για το διπλοπαρκάρισμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr