Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπ. Παιδείας: Eκτακτη ενίσχυση 200.000 ευρώ για τα σχολεία σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο

Υπ. Παιδείας: Eκτακτη ενίσχυση 200.000 ευρώ για τα σχολεία σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ποσό των 200.00 ευρώ θα διαθέσει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία στα σχολεία της Μάνδρας και της Νέας Περάμου.

Αναλυτικότερα, κλιμάκιο του Υπουργείου, αποτελούμενο από τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Αγγελόπουλο, τη Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Έφη Φλώρου και τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής Παναγιώτη Σπύρου, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και ενημερώθηκε από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων για τα προβλήματα που υπάρχουν κυρίως στους αύλειους χώρους και στην περίφραξη ορισμένων σχολείων, στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό και σε εγκαταστάσεις ηλεκτρικές και παροχής θέρμανσης.

Οι ζημιές στα σχολεία

Οι ζημιές είναι περιορισμένης έκτασης και λειτουργούν κανονικά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια στις περιοχές Μεγάρων, Βιλίων, Ερυθρών και Νέας Περάμου.

Κλειστά με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, λόγω των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο και της αδυναμίας μετακίνησης μαθητών και εκπαιδευτικών, είναι τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια στην Μάνδρα.

Τα κτήρια των Γυμνασίων και των Λυκείων δεν έχουν υποστεί ζημιές. Αντιθέτως, ζημιές έχουν υποστεί τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά της Μάνδρας. Συγκεκριμένα:

Στο 1ο Νηπιαγωγείο έχει καταστραφεί ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός, καθώς ποσότητες νερού και λάσπης έχουν μπει από τα παράθυρα του κτηρίου. Στο 5ο Νηπιαγωγείο και στο 5ο Δημοτικό είναι αδύνατη η πρόσβαση λόγω προβλημάτων στο οδικό δίκτυο. Επιπλέον στο 5οΔημοτικό όπως και στο 2ο Δημοτικό έχει καταρρεύσει μέρος της περίφραξης του σχολείου.

Στα τρία Νηπιαγωγεία και στα τρία Δημοτικά Σχολεία της Νέας Περάμου, προβλήματα υπάρχουν στους αύλειους χώρους. Στο 1οΔημοτικό έχει καταρρεύσει η περίφραξη και στο 2ο Δημοτικό είναι αδύνατη η οδική πρόσβαση προς τη σχολική μονάδα.

Επιπλέον, το Υπουργείο προχωρά στην αντικατάσταση των σχολικών βιβλίων και εγχειριδίων που έχουν καταστραφεί.

Στόχος είναι, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, να ομαλοποιηθεί πλήρως η λειτουργία στα σχολεία και τα μαθήματα να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό σε όλες τις περιοχές εφόσον αποκατασταθούν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, υδροδότησης και πρόσβασης μέσω του οδικού δικτύου του Δήμου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

FOCUS: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για «ανεπαρκή» μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

Η Ρένα Δούρου τελεσίδικα αθώα για την πλημμύρα στη Μάνδρα

Κυνική δήλωση Πιερρακάκη: Χρειάζεται αλλαγή του άρθρου 16, αλλά η χώρα δεν μπορεί να περιμένει

Μαρκόπουλος: Παραδέχεται το επεισόδιο με καθηγητή στο σχολείο των παιδιών του, μιλά για παρεξήγηση που λύθηκε

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: «Η Υγεία και η ζωή μας στα χέρια πολιτικού νάνου» – «Ζητείται ελπίς για την Παιδεία» (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr