Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτοί είναι οι Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από τους Τούρκους στον Έβρο

Αυτοί είναι οι Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από τους Τούρκους στον Έβρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Έλληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κουκλατζής είναι οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν από τους Τούρκους στον Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι στελέχη της 3ης Μηχανοκίνητης Ορεινής Ταξιαρχίας «Ρίμινι».

Πρόκειται για έναν ανθυπολοχαγό και ένα ΕΠ-ΟΠ Λοχία, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Για παράνομη είσοδο και όχι για κατασκοπία συνελήφθησαν τα δυο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υποστηρίζουν και Τούρκοι δημοσιογράφοι, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την αρχική πληροφόρηση ότι ο Τούρκος εισαγγελέας τους απήγγειλε κατηγορίες και για κατασκοπεία, εκτός από παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη.

Με απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου της Αδριανούπολης, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, δόθηκε εντολή να συλληφθούν μέχρι να οριστεί η δικάσιμός τους.

Όπως αναφέρει η Sözcü και το nTV, ο υπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κουκλατζής, συνελήφθησαν από τους «Αετούς των Συνόρων», μονάδα που υπάγεται στην 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχεία του τουρκικού στρατού.

Αφού ολοκληρώθηκε η καταγραφή των στοιχείων τους, στο γραφείο της διοίκησης Χωροφυλακής της Αδριανούπολης, μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο το οποίο και διέταξε τη σύλληψή τους.

Το προφίλ του Δημήτρη Κουκλατζή στο Facebook.

Ο λοχίας Δημήτρης Κουκλατζής.

Για διπλωματικό καψώνι μιλούν στην Ελλάδα

Η υπόθεση πήρε διαστάσεις διπλωματικού καψωνιού από την πλευρά της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και πρόκειται για ένα αμιγώς στρατιωτικό επεισόδιο -τοπικού μάλιστα χαρακτήρα- το γεγονός ότι το συγκεκριμένο συμβάν ξέφυγε από το σύνηθες επίπεδο διαχείρισης (τοπική ταξιαρχία) και χρειάστηκε ο Έλληνας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Αποστολάκης να καλέσει τον Τούρκο στρατηγό Ακάρ μόνο και μόνο για λίγα μέτρα εισόδου των δύο στρατιωτικών σε τουρκικό έδαφος αποδεικνύει ότι η Άγκυρα επέλεξε να κάνει καψώνι στην Αθήνα, παραπέμποντας στη Δικαιοσύνη τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά το ΓΕΣ, την Πέμπτη 1η Μαρτίου, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Ωστόσο άγνωστο είναι το πώς έχει επιβεβαιωθεί ότι τα δύο στελέχη του ελληνικού στρατού είχαν πράγματι περάσει σε τουρκικό έδαφος, πώς δηλαδή πιστοποιήθηκε ότι οι συλληφθέντες στρατιωτικοί βρίσκονταν εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί ενώ μεταφέρονται στα δικαστήρια Ανδριανούπολης.

Επισήμως, αναφέρεται ότι η περίπολος συνελήφθη από Τούρκους στρατιωτικούς την 1η Μαρτίου, δηλαδή χθες Πέμπτη, χωρίς όμως να προσδιορίζεται αν τα δύο στελέχη του ελληνικού στρατού έχασαν τον προσανατολισμό τους και πέρασαν σε τουρκικό έδαφος το πρωί, το μεσημέρι, το απόγευμα ή το βράδυ της χθεσινής ημέρας.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι οι Τούρκοι μετέφεραν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη και τους οδηγούν σε δίκη και δεν τους κράτησαν κοντά στις Καστανιές, όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις όταν ελληνικές ή τουρκικές περίπολοι πέρασαν κατά λάθος στα σύνορα της άλλης χώρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr