Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απολύθηκε έγκυος στην Κρήτη και το δικαστήριο δικαίωσε την εργοδοσία

Απολύθηκε έγκυος στην Κρήτη και το δικαστήριο δικαίωσε την εργοδοσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απολύσεις, Εγκυμοσύνη, Έγκυος, Κρήτη, Χανιά,

Μια ακόμη απόλυση εγκύου εργαζόμενης στην Κρήτη, με πρόφαση ότι δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά της, έχει προκαλέσει την οργή και την κινητοποίηση των συνδικάτων.

Αυτή τη φορά, την απόλυση κατήγγειλε με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, που απαιτεί την ανάκλησή της και καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την εργοδοτική αυθαιρεσία με κάθε μορφή.

Χθες, ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε επίσης η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, καθώς και μια συλλογικότητα του νομού Χανίων, που προειδοποιεί ότι… «όποιος απολύσει έγκυο γυναίκα, θα μας βρει μπροστά του»!

Συγκεκριμένα, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων κατήγγειλε τις τελευταίες μέρες ότι «η εργοδοσία, με πρόφαση ότι η εργαζόμενη δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά της λόγω εγκυμοσύνης, την απέλυσε.

»Η ίδια δεν έσκυψε το κεφάλι και διεκδίκησε το δικαίωμά της για δουλειά. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν υπέρ της εργοδοσίας».

Σε δική της ανακοίνωση, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου τόνισε ότι καταδικάζει «την απόλυση της συναδέλφου και μέλους του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων.

»Η εργοδοσία, με πρόφαση ότι η εργαζόμενη δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά της λόγω εγκυμοσύνης, την απέλυσε.

»Η ίδια δεν έσκυψε το κεφάλι και διεκδίκησε το δικαίωμά της για δουλειά. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν υπέρ της εργοδοσίας!!!

»Για τους εργοδότες η προστασία της μητρότητας είναι κόστος, γι’ αυτό η Ε.Ε. και οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της και οι δικαστές που εξυπηρετούν αυτά τα συμφέροντα συστηματικά παίρνουν αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, με κριτήριο την αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης των εργαζομένων και την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

»Αυτό φαίνεται και με την τελευταία απαράδεκτη απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος των εγκύων εργαζόμενων γυναικών, καθώς “νομιμοποιεί” την απόλυσή τους από επιχειρήσεις που υλοποιούν πρόγραμμα ομαδικών απολύσεων, ανοίγοντας το δρόμο για την κατάργηση της προστασίας της μητρότητας, βάζοντας ακόμα περισσότερα εμπόδια, κυρίως στους νέους και τις νέες, για να δημιουργήσουν οικογένεια.

»Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την εργοδοτική αυθαιρεσία με κάθε μορφή.

»Η κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η προστασία των εγκύων, των νέων μητέρων, είναι ζήτημα πρώτης γραμμής για τα συνδικάτα, που πρέπει να επιβληθεί και μέσω συλλογικών συμβάσεων».

«Θα μας βρουν μπροστά τους…»

«Όποιος απολύει έγκυο ή νέα μητέρα, θα μας βρει μπροστά του»! Με αυτόν τον τίτλο εξέδωσε τη σχετική της ανακοίνωση η χανιώτικη συλλογικότητα “ATTACK στην ανεργία και την επισφάλεια”, που αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ήταν έγκυος και την απέλυσαν…

»Προσέφυγε στην αστική δικαιοσύνη και οι δικαστές υπερασπίστηκαν την εργοδοσία! Δεν είναι κάποιο σενάριο, αλλά η σκληρή πραγματικότητα με την οποία ήρθε αντιμέτωπη το τελευταίο διάστημα εργαζόμενη σε οίκο ευγηρίας στα Χανιά.

»Η εργοδοσία προέβη πριν μήνες σε αυτή την απόλυση, ισχυριζόμενη ότι δεν μπορεί η γυναίκα να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά της λόγω εγκυμοσύνης, με την ίδια να προσπαθεί να βρει το δίκιο της, αλλά με το δικαστήριο να τάσσεται τελικά εναντίον της! Γιατί για τους φραγκάτους και το σύστημά τους, αν είσαι έγκυος ή μητέρα, δεν τους φέρνεις όσο χρήμα θέλουν…».

Πηγή: neakriti.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Τραγωδία στον Άγιο Νικόλαο: Νεκρός 33χρονος από φωτοβολίδα – Το δράμα της οικογένειας

Συνελήφθη ιερέας στην Κρήτη – Έγραψε ότι θα πρέπει να πυροβολούνται αδέσποτα σκυλιά και φιλόζωοι

Η πρώτη εγκυμοσύνη στην Ελλάδα μετά από μεταμόσχευση κρυοσυντηρημένου ωοθηκικού ιστού

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr