Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ως άλλος Ανδρέας ο Αλέξης Τσίπρας είπε “εμπρός να σηκώσουμε τον ήλιο”

Ως άλλος Ανδρέας ο Αλέξης Τσίπρας είπε “εμπρός να σηκώσουμε τον ήλιο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το στίγμα των προθέσεων του να διαπραγματευθεί με τους πιστωτές της χώρας μας αλλά ισότιμα και από μηδενική βάση, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον λαό της Αθήνας από τα Προπύλαια.

Ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε την διαπραγμάτευση μίας δίκαιης λύσης που δεν θα αποτελεί ούτε ρήξη με τους εταίρους μας , αλλά ούτε συνέχιση της υποταγής.

«Σήμερα ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία. Η ελπίδα έγραψε ιστορία. Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός έδωσε σήμερα καθαρή ισχυρή αδιαμφισβήτητη εντολή. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Η Ελλάδα αφήνει πίσω της την λιτότητα της καταστροφής, τον φόβο και τον αυταρχισμό, μία πενταετία ταπείνωσης και οδύνης. Και η Ελλάδα προχωράει με αισιοδοξία, ελπίδα, αξιοπρέπεια» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε αδιαμφισβήτητη τη λαϊκή εντολή και διαμήνυσε ότι οι πολίτες, με την ψήφο τους, είπαν τέλος στη λιτότητα και έστειλαν την Τρόικα στο παρελθόν.

Παράλληλα, τόνισε ότι σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι και προανήγγειλε ότι θα μπει τέλος στην Ελλάδα της ολιγαρχίας.

Ακόμη, έκανε λόγο για πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από τους λαούς της Ευρώπης με τον ελληνικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε την ομιλία του με τους στίχους του Άγγελου Σικελιανού από το Πνευματικό Εμβατήριο, “Εμπρός να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα”.

Όπως ήταν αναμενόμενο αυτό “πάγωσε” πολλούς από τους συγκεντρωμένους στα Προπύλαια, μιας και ήταν απευθείας αναφορά στο σοσιαλιστικό πατριωτικό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, που είχε “αγκαλιάσει” το Πνευματικό Εμβατήριο του Άγγελου Σικελιανού ως ανεπίσημο ύμνο του Κινήματος, με σαφέστατες ελληνοκεντρικές και κοινωνικές αναφορές.

Επίσης, δεν έμεινε ασχολίαστο το όλο στήσιμο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ως νέου Ανδρέα Παπανδρέου. Εκτός από τους στίχους του Πνευματικού Εμβατηρίου, χρησιμοποίησε κι άλλες φράσεις του σοσιαλιστική ηγέτη όπως “σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου” και μίλησε για έθνος και πατρίδα (λέξεις “απαγορευμένες” σε πολλές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ). Μέχρι και οι κινήσεις, όπως και η χροιά της φωνής του θύμιζαν τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ήδη πολλοί λένε ότι Αλέξης Τσίπρας έδωσε το πολιτικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης ημέρας, ενός κόμματος που θα πορευτεί στα βήματα του σοσιαλιστικού πατριωτικού χώρου, που εκφράζει και την κοινωνική πλειοψηφία που ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ και σταδιακά θα πάρει τις αποστάσεις του από τις εποχές του 3%.

Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ως Ανδρέας Παπανδρέου στα λόγια και στη κινησιολογία και οι γνωρίζοντες δεν ξαφνιάζονται. Το μόνο που απομένει είναι να δείξει εάν διαθέτει και το πολιτικό ανάστημα ενός Ανδρέα Παπανδρέου, που χτύπαγε το χέρι στο τραπέζι και η Μέρκελ της εποχής, η περιβόητη Θάτσερ, έχανε τον ύπνο της.

Οι εξελίξεις είναι τόσο πυκνές από εδώ και πέρα που το μόνο βέβαιο είναι πως σύντομα θα φανεί εάν ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο νέος ηγέτης της δημοκρατικής παράταξης ή μια “αριστερή παρένθεση” όπως εκτιμούν όχι μόνο οι εχθροί του αλλά και πολλοί φίλοι του.

“Εμπρός να συνεχίσουμε αυτό τον μεγάλο, τον δύσκολο, τον όμορφο αγώνα. Εμπρός να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα. Εμπρός να σηκώσουμε τον ήλιο της δικαιοσύνης , τον ήλιο της δημοκρατίας, τον ήλιο της αξιοπρέπειας. Θα τα καταφέρουμε” δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από τα Προπύλαια.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή των δηλώσεών του τόνισε: “Σήμερα ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία, η ελπίδα έγραψε ιστορία” προσθέτοντας ότι “ο λαός έδωσε σήμερα καθαρή ισχυρή εντολή η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα”.

“Η Ελλάδα αφήνει πίσω της τη λιτότητα της καταστροφής, τον φόβο και τον αυταρχισμό και προχωράει με αισιοδοξία με βήματα σταθερά σε μία Ευρώπη που αλλάζει” τόνισε.

“Σήμερα έχουμε ένα πανηγύρι, μία γιορτή, από αύριο ξεκινάμε σκληρή δουλειά. Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού κλείνει με τρόπο αδιαμφισβήτητο τα μνημόνια της λιτότητας και της καταστροφής. Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού καθιστά πλέον την τρόικα παρελθόν” είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι ο ελληνικός λαός δε μας δίνει σήμερα λευκή επιταγή αλλά εντολή εθνικής αναγέννησης και αποκατάστασης. Θα αξιοποιήσουμε την εντολή, θα αγωνιστούμε όλες και όλοι μαζί για να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας σε νέες βάσεις προκοπής” δήλωσε.

“Σήμερα ηττήθηκε η Ελλάδα των ελίτ, η Ελλάδα των ολιγαρχιών, η Ελλάδα της συγκάλυψης” ενώ όπως είπε σήμερα νικητλης είναι η Ελλάδα του μόχθου, η Ελλάδα του πολιτισμού, η Ελλάδα που αγωνίζεται, η Ελλάδα που ελπίζει” ενώ έκανε λόγο για “πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από κάθε γωνιά της Ευρώπης”.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: “Η νίκη μας είναι ταυτόχρονα και νίκη όλων των λαών της Ευρώπης που μάχεται κατά της λιτότητας” ενώ τόνισε πως η νέα ελληνική κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τους εταίρους για μία “δίκαιη, επωφελή και βιώσιμη λύση για να βγει η Ελλάδα από το φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης” πρόσθεσε.

“Σ’ αυτόν τον ειλικρινή διάλογο η Ελλάδα θα προσέλθει με τις δικές της προτάσεις, με το δικό της σχέδιο μεταρρυθμίσεων και τις δικές της προτάσεις για το χρέος” και συμπλήρωσε:
“Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα διαψεύσει όλες τις Κασσάνδρες μέσα και έξω από τη χώρα. Η συνέχιση της υποταγής δε θα γίνει ανεκτή”.

“Από την επόμενη κιόλας μέρα θα είναι η αποκατάσταση της λακής κυριαρχίας της πατρίδας μας, η ρήξη με το καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς” ενώ πρόσθεσε πως προτεραιότητα θα είναι να “αποκτήσει ξανά η χώρα και ο λαός μας τη χαμένη τους αξιοπρέπεια, να ξανακερδίσουμε την ελπίδα, το χαμόγελο τη χαμένη αξιοπρέπεια του λαού μας” σημείωσε ο ίδιος.

Τέλος δήλωσε: “Σας καλώς σε αυτήν την ιστορική στιγμή να δώσουμε τη διαβεβαίωση και την υπόσχεση ότι θα αγωνιστούμε με το ίδιο πάθος. Εμπρός να σηκώσουμε τον ήλιο επάνω από την Ελλάδα. Θα τα καταφέρουμε”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Κασσελάκης: Δεν μπορεί να μένουν απομονωμένοι οι νησιώτες – Ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...