Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Βουλή δικογραφία για τον Γιάννο Παπαντωνίου για τα Leopard

Στη Βουλή δικογραφία για τον Γιάννο Παπαντωνίου για τα Leopard
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη Βουλή διαβιβάζεται δικογραφία για τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του, το διάστημα από τον Οκτώβρη του 2001 έως τον Μάρτιο του 2004, σχετικά με τη σύμβαση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που υπεγράφη στο πλαίσιο της κύριας σύμβασης για την προμήθεια των αρμάτων μάχης τύπου Leopard.

Ο φάκελος διαβιβάζεται στη Βουλή μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που είχε διαταχθεί από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου και διενεργήθηκε από τους επίκουρους εισαγγελείς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνη Ελευθεριάνο.

Η εισαγγελική έρευνα κατέληξε και στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 12 κρατικών αξιωματούχων για απιστία σε βαθμό κακουργήματος κατά του δημοσίου αλλά και σε βάρος γνωστού επιχειρηματία (για όσους θέλουν Θωμάς Λιακουνάκος) για ηθική αυτουργία στην απιστία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Στο πλαίσιο της έρευνας ελέγχθηκε η υλοποίηση της σύμβασης των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που στην περίπτωση των Leopard τα χρήματα θα έπρεπε να διατεθούν για την υποβοήθηση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας μας και την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας ώστε να αντισταθμιστεί το κόστος προμήθειας του κύριου υλικού με το οποίο επιβαρύνθηκε η χώρα, δηλαδή των αρμάτων μάχης.

Ωστόσο από την έρευνα τους οι εισαγγγελείς διαπίστωσαν ότι ένα μέρος της υλοποίησης των αντισταθμιστικών ωφελημάτων δεν αποτελεί αποδεκτή συναλλαγή, καθώς ποσό ύψους 25 εκατ. ευρώ φέρεται να χρησιμοποιήθηκε μέσω τεχνάσματος από τον κατηγορούμενο επιχειρηματία για τη συμμετοχή σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου εταιρειών συμφερόντων του ομίλου του.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή κατά της διαφθοράς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Υπερψηφίστηκε με 159 «υπέρ» έναντι 136 «κατά» ο προϋπολογισμός του 2026

Στεγαστικό: Τα έξι νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης

Νίκος Δένδιας: «Η Κύπρος δεν κείται μακράν» – Η ελλαδική ΑΟΖ θα φτάσει μέχρι την κυπριακή ΑΟΖ

Ο Νίκος Παππάς συνέθλιψε τον Νίκο Παπαθανάση – Η αλήθεια με νούμερα

ΥΠΕΘΑ: Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο «Χάρτης Μετάβασης των Ενόπλων Δυνάμεων στη Νέα Εποχή»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...