Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Θράκη στο στόχαστρο των ισλαμιστών της Άγκυρας – Σχέδιο ισλαμιστικής αποσταθεροποίησης των Βαλκανίων

Η Θράκη στο στόχαστρο των ισλαμιστών της Άγκυρας – Σχέδιο ισλαμιστικής αποσταθεροποίησης των Βαλκανίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σκηνικό στη Θράκη “στήνει” το τουρκικό ισλαμιστικό καθεστώς, το οποίο εξαιτίας των ηττών που έχει υποστεί στη Μέση Ανατολή και στην απομόνωσή του από Δύση και Άραβες μοιάζει όχι ποια απλά νευρικό αλλά εντελώς νευρόσπαστο. Και σε αυτή του την έλλειψη ψυχραιμίας, το τουρκικό καθεστώς στρέφεται προς τα Βαλκάνια.

Οι Τούρκοι σκοπεύουν να “παίξουν” με τις μουσουλμανικές μειονότητες της χερσονήσου μας. Δηλαδή, με τους Αλβανούς, Βόζνιους, μουσουλμάνους της Βουλγαρίας και της Ελλάδας.

Οι τουρκικοί σχεδιασμοί είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν γενικευμένη νέα αποσταθεροποίηση στην μπαρουταποθήκη της Ευρώπης, εάν οι δυτικές δυνάμεις δεν τους σταματήσουν εγκαίρως.

Το Σάββατο ο Νίκος Ψαρράς, με άρθρο του στα “Παραπολιτικά”, με τίτλο “Πρόκληση Γιλντιρίμ στη Θράκη”, γράφει τα ακόλουθα ανησυχητικά:

Πρόκληση Γιλντιρίμ στη Θράκη

Η νέα απόβαση του Τούρκου πρωθυπουργού στην περιοχή προβληματίζει έντονα την Αθήνα.

Νέο φιλοτουρκικό σόου, ακόμα πιο δυναμικό από αυτό που έστησαν στη Θράκη στις αρχές της εβδομάδας με την επίσκεψη Γιλντιρίμ, ετοιμάζουν οι άνθρωποι του προξενείου της Κομοτηνής σε συνεργασία με την Άγκυρα.

Προπομπός όσων αναμένεται να ακολουθήσουν στις αρχές φθινοπώρου υπήρξε η παρουσία του Τούρκου πρωθυπουργού και κυρίως της πολυμελούς συνοδείας του, που ανέλαβε στη φάση αυτή να γίνει ο εκφραστής ενός ανθελληνικού παραληρήματος το οποίο πέρασε σχετικά απαρατήρητο λόγω των χαμηλών τόνων που σκόπιμα επέλεξε ο ίδιος ο κ. Γιλντιρίμ.

Τη σκληρή γραμμή της Άγκυρας μετέφερε ο γνωστός για τις παλαιότερες εμπρηστικές του δηλώσεις, ότι η Θράκη είναι το κομμένο χέρι της Τουρκίας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, γεννημένος σε χωριό της Ροδόπης και επί πολλά χρόνια στέλεχος του κόμματος του Ερντογάν ΑΚΡ.

Οι μυστικές επαφές στην Κομοτηνή και με το σύστημα Σαδίκ και η αλαζονεία των υπουργών που τον συνόδευαν να έχουν οι Δυτικοθρακιώτες στην Ελλάδα, μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιμετώπιση πολίτη δεύτερης κατηγορίας στα θέματα του δικαιώματος εκπαίδευσης, των εκλεγμένων μουφτήδων ή και σε οικονομικό επίπεδο είναι κάτι που το αντιμετωπίζουμε με θλίψη, είπε απευθυνόμενος σε ομόθρησκούς του Έλληνες πολίτες που τον υποδέχθηκαν στον οικισμό Λύκειο στον Δήμο Μαρώνειας Σαπών.

Έσπευσε μάλιστα να προσθέσει με προκλητικό τρόπο: Αλλά να μην ξεχνάτε ποτέ το εξής.

Δίπλα στις ελπίδες τους υπάρχει η στήριξη του ισχυρού τουρκικού έθνους των 80 εκατομμυρίων ανθρώπων. Υπάρχει η εμπιστοσύνη του ισχυρού κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Αίσθηση έχει προκαλέσει, επίσης, το γεγονός της επίσκεψης του υπουργού Συγκοινωνιών της Τουρκίας, Αχμέτ Αρσλάν, στη μονάδα συσκευασίας κερασιών, ιδιοκτησίας του Λεβέντ Σαδίκ, γιου του Αχμέτ Σαδίκ, ο οποίος υπήρξε ανεξάρτητος βουλευτής στις αρχές της δεκαετίας του ’90, δηλώνοντας Τούρκος και επιτιθέμενος συστηματικά στο ελληνικό κράτος.

Ο υιός Σαδίκ, ο οποίος εμφανίζει ένα πολύ πιο μετριοπαθές πρόσωπο και έχει πετύχει μια πολύ σημαντική οικονομική διείσδυση στη Θράκη, εκτιμάται ότι μπορεί να αποτελέσει στο μέλλον ηγετική φυσιογνωμία στους πολιτικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας για τη Θράκη, οι οποίοι σήμερα εκφράζονται μέσω του κόμματος DEB αλλά και κάποιων από τους τοπικούς μουσουλμάνους βουλευτές.

Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν, ότι στην ολιγόωρη παραμονή του στην Κομοτηνή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, συνοδευόμενος από τον Τούρκο πρόξενο Αλή Ριζά Ακιντζί, είχε επαφές με μια σειρά προσώπων τα οποία θεωρείται ότι έχουν πολύ καλές σχέσεις με τις τοπικές διπλωματικές Αρχές της Άγκυρας.

Παράλληλα, φρόντισε να βάλει στο πρόγραμμα του, μακριά από τηλεοπτικές κάμερες και φωτογράφους, επαφές με τους περισσότερους από τους επικεφαλής συλλόγων και σωματείων τα οποία αυτοαποκαλούνται τουρκικά.

Όλη αυτή η δραστηριότητα, που ήταν εξαιρετικά καλά οργανωμένη και στο μέτρο του δυνατού όχι προς δημοσιοποίηση, έχει θορυβήσει τις ελληνικές αρμόδιες κρατικές Αρχές ενόψει της επιστροφής Γιλντιρίμ στην περιοχή τον Σεπτέμβριο.

Ο ίδιος, πάντως, φρόντισε να το ξεκαθαρίσει πως θα είναι σύντομα στη Θράκη.

Η αφορμή θα είναι η Σύνοδος του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας Τουρκίας, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, όπως συμφωνήθηκε στη συνάντηση Τσιπρα-Γιλντιρίμ στην Αθήνα, στις αρχές της εβδομάδας.

Ενδιαφέρον έχει επίσης ότι, όπως πληροφορούνται τα “Παραπολιτικά”, μετά την επίσκεψη Γιλντιρίμ, παρότι ο ίδιος δεν έδωσε αφορμές με τις δημόσιες τοποθετήσεις του, τα πρόσωπα που κινούνται στη σφαίρα της επιρροής του τουρκικού προξενείου δείχνουν… ενθουσιασμένα και δεν το κρύβουν, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

Κτηνωδία στον Έβρο: 47 ζώα εντοπίστηκαν νεκρά από δηλητηριασμένα δολώματα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...