Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Στέφανος Μυτιληναίος
Αρθρογράφος, Συγγραφέας

Έπιασε πάτο ο Κικίλιας – Υπερασπίζεται καταδικασμένους συκοφάντες του Κοτζιά

Έπιασε πάτο ο Κικίλιας – Υπερασπίζεται καταδικασμένους συκοφάντες του Κοτζιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Βασίλης Κικίλιας έχει επιδείξει την αμετροέπειά του ως εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ πάμπολλες φορές. Όπως και την ελαφρότητά του.

Πρόσφατα υποστήριξε (απηχώντας την ηγεσία της ΝΔ) ότι πρέπει να δοθεί το όνομα της Μακεδονίας μας “δωράκι” ως… επώνυμο στα Σκόπια [διαβάστε εδώ].

Την Τρίτη είχαμε νέο ολίσθημα Κικίλια. Ο πρώην μπασκετμπολίστας υπερασπίστηκε καταδικασμένους συκοφάντες του Νίκου Κοτζιά.

Κατά την ενημέρωση που έκανε την Τρίτη στους πολιτικούς συντάκτες, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας υπερασπίστηκε τους καταδικασμένους συκοφάντες του Νίκου Κοτζιά, της Athens Review of Books, οι οποίοι έχασαν όλες τις δικές απέναντι στον Έλληνα ΥΠΕΞ.

Οι καταδικασθέντες συκοφάντες έχασαν πρωτοδίκως το 2013, όταν ο Νίκος Κοτζιάς δεν ήταν υπουργός, έχασαν στο Εφετείο το 2015 και έχασαν και στον Άρειο Πάγο το 2017.

Σε όλες τις βαθμίδες της η ελληνική Δικαιοσύνη καταδίκασε τους εκδότες και τον συντάκτη του λίβελου της Athens Review of Books για τα ωμά ψεύδη που δημοσίευσαν.

Ψεύδη που δεν πήραν πίσω ποτέ, ούτε ζήτησαν συγγνώμη, αλλά ύστερα από κάθε δίκη που έχαναν έκαναν πιο έντονη την επίθεσή τους προς το πρόσωπο του Νίκου Κοτζιά.

Ζητήθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Βασίλης Κικίλιας να σχολιάσει τη δέσμευση των λογαριασμών και των εσόδων του περιοδικού Athens Review of Books, έπειτα από το κατασχετήριο που έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Και τι απάντησε ο Κικίλιας; Υπερασπίστηκε τους συκοφάντες και ζήτησε να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Μάλιστα ενώ η πρωτόδικη καταδίκη είχε βγει το 2013, δηλαδή πολύ πριν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, ο Κικίλιας, με πολιτική ελαφρότητα και επιπολαιότητα, είπε:

«Η υπόθεση Κοτζιά κατά Athens Review of Books έρχεται να προστεθεί στα πολλαπλά κρούσματα επιχείρησης ελέγχου και πίεσης των μέσων ενημέρωσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και επιβεβαιώνει την αυταρχική αντίληψή της για τη λειτουργία των μέσων ενημέρωσης και συνολικά των θεσμών στη χώρα μας».

Ποια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Κικίλια; Πρωτοδίκως έχασαν το 2013! Ποιος κυβερνούσε τότε Κικίλια; Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κυβερνούσαν ρηχέ προπαγανδιστή;

Και στη συνέχεια το έκανε ακόμα χειρότερο. Μιλώντας ως Νέα Δημοκρατία, κάλεσε να μην εφαρμόζονται οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης! Μάλιστα. Αυτή είναι η δεξιά των φιλελεύθερων, μια παράταξη προστάτιδα των συκοφαντών και υπερασπίστρια της ανομίας.

Τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας πως «η Νέα Δημοκρατία πιστεύει και υπερασπίζεται αταλάντευτα την ελευθερία του Τύπου, ακόμη κι αν αυτός είναι ενοχλητικός για την ίδια και τα στελέχη της και προασπίζεται την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, ως θεμελίων της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Καλούμε τον κ. Κοτζιά να αναθεωρήσει τη στάση του. Άλλωστε έχει ήδη δικαιωθεί ηθικά από την απόφαση του δικαστηρίου», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Ο κ. Κικίλιας αντί να προτρέπει σε ατιμωρησία των συκοφαντών, γιατί δεν προτρέπει τους συκοφάντες να ζητήσουν συγγνώμη;

Οι συκοφάντες της Athens Review of Books όχι μόνο δεν ζήτησαν συγγνώμη όταν έχασαν πρωτόδικα, αλλά συνέχισαν να υβρίζουν και να συκοφαντούν.

Και όταν έχασαν στο Εφετείο πάλι δεν ζήτησαν συγγνώμη και προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο για να καταδικαστούν ξανά.

Και ούτε τώρα ζητάνε συγγνώμη αλλά κλαψουρίζουν ότι δήθεν διώκονται και μαζί τους δήθεν η ελευθερία του Τύπου, όπως θέλουν να παρουσιάζουν την τρεις φορές καταδικασμένη συκοφαντία τους.

Εντάξει, για να είμαστε και δίκαιοι, από τον Βασίλη Κικίλια δεν μπορούμε να έχουμε πολλές απαιτήσεις. Το παιδί είναι μέχρι εκεί που μπορεί και καταλαβαίνει…

Μιλάμε για ένα άτομο που όταν είχε πάει τον Φεβρουάριο στη Γερμανία συνοδεύοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις συναντήσεις με Μέρκελ και Σόιμπλε, όπως είχαν γράψει τότε τα Παραπολιτικά, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας έτρεχε γύρω από το ξενοδοχείο «Σοφιτέλ», όπου διέμενε η αποστολή, με τη θερμοκρασία να είναι στους μείον 5-7 βαθμούς Κελσίου και όπως έλεγε στους δημοσιογράφους «αυτό μου δίνει ενέργεια»…

Ο άνθρωπος που έτρεχε με -7 γύρω από το “Σόφιτελ” για “να πάρει ενέργεια” και το έκανε διαρροή στους δημοσιογράφους, είναι ο ίδιος άνθρωπος που υπερασπίζεται τους συκοφάντες του Κοτζιά. Αυτά!…

Σχετικά με τη δικαστική υπόθεση του Νίκου Κοτζιά με τους συκοφάντες, διαβάστε εδώ: Νεοφιλελεύθερες αλα καρτ «ευαισθησίες» για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης – Όταν ρίχνουν λάσπη στον Κοτζιά

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...