Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με φόρα από τον Μακρόν ο Τσίπρας στη ΔΕΘ για τη “νέα σελίδα της Ελλάδας”

Με φόρα από τον Μακρόν ο Τσίπρας στη ΔΕΘ για τη “νέα σελίδα της Ελλάδας”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και η οικονομία της ανακάμπτει” θα τονίσει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ.

Από το συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης” θα σημειώσει μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση εργάζεται για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.

Ο έλληνας πρωθυπουργός θα αναφερθεί στις αναβαθμίσεις των διεθνών οίκων αξιολόγησης και τους θετικούς δείκτες για την πορεία της οικονομίας και η ομιλία του θα κινηθεί στους παρακάτω άξονες:

-Στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, με σεβασμό και όχι συντριβή της εργασίας.

-Προτεραιότητα στους νέους και την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, με μείωση της ανεργίας και ανακοπή του ρεύματος φυγής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.

-Στήριξη των νέων επιχειρηματιών και των νεοφυών επιχειρήσεων.

-Ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, μέσα από τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία και την Παιδεία και την προώθηση ρυθμίσεων που προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

“Οργανώνουμε το μέλλον”

Με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo Τάσο Τζήκα και μέλη της διοίκησης συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, φτάνοντας στον χώρο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης σήμερα το πρωί.

«Αισθάνομαι στη Θεσσαλονίκη σαν στο δεύτερο σπίτι μου» είπε ο πρωθυπουργός στην αρχή της συνάντησης, κατά την οποία πληροφορήθηκε λεπτομέρειες για την 82η ΔΕΘ, τονίζοντας πως ο τίτλος της φετινής έκθεσης θα μπορούσε να είναι και “οργανώνουμε το μέλλον”.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να μάθει πόσες είναι οι συμμετοχές στη φετινή Έκθεση και έδειξε ενδιαφέρον για τα κινέζικα φαναράκια με τα οποία έχει στολιστεί η έκθεση και το κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς η Κίνα είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή διοργάνωση.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε στον στόχο της κυβέρνησης για οριστική έξοδο από την κρίση τον Αύγουστο του 2018, αναφέροντας πως βασικός στόχος είναι η 83η ΔΕΘ (του χρόνου) να είναι η πρώτη που θα εγκαινιάσει ο ΠΘ έξω από τη σκληρή επιτροπεία και δεσμεύθηκε πως σε αυτό το βασικό στόχο θα δουλέψουμε.

Στο αίτημα της διοίκησης της για ανάπλαση του χώρου, η αντίδρασή του ήταν θετική και δεν παρέλειψε να προσθέσει πως αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η περαιτέρω διεθνοποίηση της Έκθεσης.

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη συνάντηση, τιμώμενη χώρα στην επόμενη διοργάνωση θα είναι οι ΗΠΑ.
Στη συνέχεια, συναντήθηκε με το Σωματείο Εργαζομένων και ακολούθως, επισκεπτόμενος το περίπτερο του ΟΑΣΘ, σημείωσε πως το στοίχημα της σημερινής κυβέρνησης δεν είναι απλά η εκκαθάριση του Οργανισμού αλλά η βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών για τον πολίτη, με τον πήχη πολύ ψηλά και όχι σε σχέση με τη προηγούμενη διοίκηση που δεν μπορούσε να είναι χειρότερα.

Επιπλέον, ερωτηθείς για το Μετρό Θεσσαλονίκης ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως μετά από τόσα χρόνια σταμάτησε να αποτελεί ανέκδοτο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Reuters: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έχει μεταφραστεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...