Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή Τσίπρα για “σκόπιμες κωλυσιεργίες” στο Ελληνικό – “Παιχνίδια” από το ΚΑΣ;

Οργή Τσίπρα για “σκόπιμες κωλυσιεργίες” στο Ελληνικό – “Παιχνίδια” από το ΚΑΣ;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με μία εξαιρετικά σκληρή διαρροή πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σχολίαζαν τη νέα αναβολή του ΚΑΣ για την επένδυση στο Ελληνικό.

Συγκεκριμένα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως “η ελληνική κυβέρνηση δίνει τον απαραίτητο χρόνο και χώρο στους θεσμούς και τη δημόσια διοίκηση να λειτουργήσουν με βάση το νόμο σε όλες τις περιπτώσεις”.

Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο ωστόσο, σχολίαζαν πως “αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αποδεχθεί σκόπιμες κωλυσιεργίες που θα έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη βούλησή της και την αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό”.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, σε κάθε ευκαιρία τονίζουν πως δεν πρέπει να χαθεί το θετικό επενδυτικό και αναπτυξιακό μομέντουμ και επ’ουδενί δεν θέλει “τρικλοποδιές” στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων, την ώρα που μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2017 οι ξένες άμεσες επενδύσεις έφτασαν το ποσό ρεκόρ των 2,1 δισ. ευρώ.

Για αυτό το λόγο και επεδίωκε με κάθε τρόπο να δοθεί σήμερα ένα θετικό τέλος στο συγκεκριμένο σήριαλ, ώστε να προχωρήσει η επένδυση, που συνεπάγεται τη δημιουργία συνολικά 75.000 θέσεων εργασίας.

Αυτό δήλωσε το πρωί και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε πως «η επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει. Χωρίς όμως να παρακάμπτονται οι θεσμοθετημένες διαδικασίες. Ούτε αυτές όμως να διαρκούν αενάως. Κάθε πλευρά πρέπει να κατανοήσει τις ανησυχίες της άλλης».

Νέα αναβολή από το ΚΑΣ με εισήγηση Βλαζάκη

Υπενθυμίζεται ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) αποφάσισε τη διακοπή της συζήτησης του θέματος «Έγκριση ή μη: α) του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) και β) της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά», ΠΕ Νότιου Τομέα Αθηνών, Περιφέρειας Αττικής (συνεχιζόμενο)» για την ερχόμενη Τρίτη.

Η αναβολή, που πάρθηκε κατά πλειοψηφία από τα μέλη του ΚΑΣ, μετά από εισήγηση της γγ του ΥΠΠΟΑ, Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, έγινε προκειμένου να εισαχθεί την ίδια μέρα και το ζήτημα της κήρυξης ή μη του αρχαιολογικού χώρου της περιοχής, το οποίο και θα προηγηθεί στη συζήτηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Reuters: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έχει μεταφραστεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...