Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διευθύνσεις και ονόματα περιμένει ο Τσίπρας από τα Paradise Papers

Διευθύνσεις και ονόματα περιμένει ο Τσίπρας από τα Paradise Papers
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η χρήση του χαρακτηρισμού “προβοκατόρικη” για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ μόνο τυχαία δεν ήταν από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, την ώρα που ολόκληρο το πολιτικό και δημοσιογραφικό σύστημα βρίσκεται με το βλέμμα καρφωμένο στις αποκαλύψεις των Paradise Papers.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πίσω από την ομοθυμαδόν επίθεση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού βλέπουν μία προσπάθεια πολιτικής και μικροκομματικής εκμετάλλευσης μίας τρομοκρατικής ενέργειας προκειμένου η δημόσια συζήτηση να επιστρέψει στην ατζέντα της δήθεν ανομίας, την οποία έκλεισε ο Πρωθυπουργός με τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή, οδηγώντας σε ναυάγιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και παράλληλα να υποβαθμιστεί η σημασία των αποκαλύψεων για τις πολυδαίδαλες offshore διαδρομές, οι οποίες αγγίζουν σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής αποκαλύψεις τουλάχιστον 130 Έλληνες, μεταξύ των οποίων και πολιτικά πρόσωπα.

Διόλου τυχαία το Μέγαρο Μαξίμου ανεβάζει τους τόνους για το ζήτημα των Paradise Papers, με τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρά σε μία σκληρή ανακοίνωση on camera για το θέμα, τονώνοντας το αντισυστημικό και αντιδιαπλεκόμενο προφίλ της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, αρκετά στελέχη της κυβέρνησης σχολίασαν σκωπτικά την αντίδραση της ΝΔ στις αποκαλύψεις, κάνοντας λόγο για περίεργη σπουδή της να διαχωριστούν οι… νομοταγείς των Paradise Papers από τους φοροφυγάδες.

Στο πλαίσιο αυτό πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει “ακόμα πιο αποφασιστικά το χτύπημα της φοροδιαφυγής και την επιβολή κανόνων διαφάνειας και δικαιοσύνης”, αλλά και τον αγώνα “για ένα δίκαιο μοντέλο ανάπτυξης, που θα στηρίζει τις ανάγκες των πολλών”.

Με ιδιαίτερα επιθετικό τόνο ο Πρωθυπουργός τόνισε πως “η παγκόσμια ελίτ αποκρύπτει τεράστια χρηματικά ποσά σε φορολογικούς παραδεσους, απογεύγοντας συστηματικά τον έλεγχο και τη φορολόγηση των οικονομικών της δραστηριοτήτων”.

Τούτων δοθέντων, δεδομένο πρέπει να θεωρείται πως στην Ηρώδου Αττικού αναμένουν με το όπλο παρά πόδα για την επόμενη μέρα των αποκαλύψεων με διευθύνσεις και ονόματα. Η δημοσιογραφική αποκάλυψη πως 130 Έλληνες βρίσκονται συνδεδεμένοι με offshore εταιρίες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και διασυνδέσεις με συγγενικά πρόσωπα πολιτικών, είναι δεδομένο πως δεν θα αφεθεί ανεκμετάλλευτη από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, που τηρεί στάση αναμονής απέναντι στη σχεδόν ενοχική… αντίδραση της ΝΔ για τους τυχόν νομοταγείς που ίσως βρίσκονται στις λίστες των Paradise Papers…

Το εάν έχουν κατευθυνθεί νόμιμα ή εάν έχουν φυγαδευτεί τα ποσά που βρίσκονται στις υπεράκτιες εταιρίες είναι το ένα ζήτημα. Το άλλο όμως, λέει, είναι το ηθικό για τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία «γλιτώνουν φόρους» ενώ στις χώρες τους υπεραμύνονται της λιτότητας και των περικοπών.

Σ’ αυτό το πνεύμα κινήθηκε και η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα: «Η Ελλάδα έχει πικρή πείρα, καθώς μια από τις βασικές αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση ήταν η αδιαφανής δράση μιας καλομαθημένης οικονομικής ελίτ, η διαπλοκή της με το πολιτικό σύστημα και η σταθερή της αντίσταση να επωμιστεί τα βάρη που της αναλογούσαν. Τα οποία προκλητικά φόρτωνε, με τη συνδρομή των πολιτικών της φίλων, στους πιο αδύναμους. Το ζήτημα των φορολογικών παραδείσων είναι μια πρόκληση για την παγκόσμια κοινότητα».

Σχετική ερώτηση στην Κομισιόν κατέθεσε χθες ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, ζητώντας στοιχεία «για το μέγεθος της ζημίας στην οικονομία της ΕΕ από τη φοροαποφυγή και τη φοροδιαφυγή».

Στο «στόχαστρο» των Ράμπο της Εφορίας οι Έλληνες των Paradise Papers

Εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Φορολογικής Διοίκησης να εξετάζουν τις υποθέσεις ελληνικού ενδιαφέροντος που περιλαμβάνονται στα Paradise Papers και να προχωρήσουν στους ελέγχους που προβλέπει η νομοθεσία έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.

Στις προτεραιότητες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και του υπουργείου Οικονομικών είναι ο έλεγχος των μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής.

Κατά συνέπεια, όπως στις υπόλοιπες μεγάλες λίστες, έτσι και στα Paradise Papers θα δοθεί προτεραιότητα από τις φορολογικές αρχές με στόχο την αποκάλυψη εισοδημάτων που αποκρύπτονται από την εφορία.

Η φοροδιαφυγή μέσω των Οff Shore εταιριών που εδράζονται στους φορολογικούς παραδείσους αποτελεί μάστιγα για την παγκόσμια οικονομία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Πέθανε ο Θεοφάνης Δημοσχάκης πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Βουλευτής ΝΔ Κυριαζίδης: Ομοφοβικό σχόλιο κατά Κασσελάκη – Την απομάκρυνση του ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: «Βεβαίως και πάμε για πρώτο κόμμα» – «Ο Γιώργος Αυτιάς ή η αξιοκρατία που βλέπετε;»

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...