Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Κρήτη ο Κοτζιάς έχει κλεισμένο τον Αλβανό ΥΠΕΞ σε ένα ξενοδοχείο

Στην Κρήτη ο Κοτζιάς έχει κλεισμένο τον Αλβανό ΥΠΕΞ σε ένα ξενοδοχείο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Κρήτη βρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο Αλβανός ομόλογός του Ντίτμιρ Μπουσάτι, συνοδευόμενοι από αντιπροσωπείες των δύο χωρών, έχοντας καταλύσει σε ξενοδοχείο ανατολικά του Ηρακλείου κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Την Παρασκευή οι εξαντλητικές συνομιλίες κράτησαν για περισσότερες από 14 ώρες με τα διμερή θέματα να τίθενται στο τραπέζι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές επικεντρώθηκαν την Παρασκευή στην επίλυση της ΑΟΖ όπου και οι δυο αντιπροσωπείες παρουσίασαν τους δικούς τους θαλάσσιους χάρτες.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν και το Σάββατο, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται θα παραταθούν και την Κυριακή εξαιτίας των πολλών διμερών εκκρεμοτήτων που οφείλονται κυρίως στην αλβανική αφερεγγυότητα.

Η ελληνική πλευρά από την αρχή κρατά μικρό καλάθι, ωστόσο, όπως τόνιζαν ελληνικοί διπλωματικοί κύκλοι την Πέμπτη, η Ελλάδα ως ο δυτικός πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για συναντήσεις θέτοντας και την ατζέντα. Εάν οι συνομιλητές της Ελλάδας επιμένουν σε στείρους εθνικισμούς και μισαλλόδοξες θέσεις ζημιώνουν μόνο στους εαυτούς τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στην πατρική εστία του Αλεξάνταρ Βούτσιτς ο Νίκος Δένδιας προσκεκλημένος στη Σλάβα του Σέρβου Προέδρου – Ο ιερός συμβολισμός

Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου στα παλαιστινιακά εδάφη για τη διατήρηση της χριστιανικής παρουσίας

Η Ρένα Δούρου στο πλευρό των Βορειοηπειρωτών – Συνάντηση με τον Λευτέρη Νίκα στη Βουλή

Χάρης Τζήμητρας: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναχαιτίστηκε η αναγνώριση της γειτονικής χώρας ως «Μακεδονία»

Ο «Κίμων» γαλανόλευκος – Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα ισχυροποιείται για να προστατεύει, να αποτρέπει, να εγγυάται – Ο «Κίμων» επιστρέφει μετά από 2500 χρόνια στην Ανατ. Μεσόγειο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...