Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με όπλο το μέρισμα για τη δίκαιη ανάπτυξη στη Θράκη ο Τσίπρας

Με όπλο το μέρισμα για τη δίκαιη ανάπτυξη στη Θράκη ο Τσίπρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με το κοινωνικό μέρισμα ανά χείρας ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται ήδη στη Θράκη, όπου θα ολοκληρώσει τις εργασίες του 6ου περιφερειακού συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Με το έκτο κατά σειρά περιφερειακό συνέδριο το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να εντείνει τον αναπτυξιακό τόνο που θέλει να δώσει στην επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας, έναν χρόνο μετά την τελευταία επίσκεψη του στην περιοχή.

Η παρουσία του Πρωθυπουργού αλλά και ακόμα 18 μελών του υπουργικού συμβουλίου εμπεριέχει πολλούς συμβολισμούς και σηματοδοτεί τη βαρύτητα που θέλει να δώσει το Μέγαρο Μαξίμου στην αναπτυξιακή στροφή της ακριτικής περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσίπρας αναμένεται να στείλει πολλαπλά μηνύματα προς τους κατοίκους των νομών και να διαβεβαιώσει ότι η Πολιτεία είναι παρούσα στις προσπέθειες ανάκαμψης και οικονομικής ανάπτυξης.

Στο ίδιο πλαίσιο ο Πρωθυπουργός αναμένεται να υπογραμμίσει πως η Πολιτεία δεν διαχωρίζει τους χριστιανούς από τους μειονοτικούς πολίτες και ότι μέλημα της κυβέρνησής του είναι η ειρηνική συνύπαρξη όλων των πληθυσμών σε καθεστώς δίκαιης ανάπτυξης.

“Το γεγονός΄οτι το μισό υπουργικό συμβούλιο περιοδύει στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και ζητά από τους τοπικούς φορείς να αξιολογήσουν την κυβέρνηση σημαίνει πολλά” σημειώνει κυβερνητικός αξιωματούχος.

Όπως και στα προηγούμενα πέντε παραγωγικά συνέδρια, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί που ακολουθούν την αποστολή αναμένεται το απόγευμα να έχουν συνεδρίαση με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ ήδη παραγωγικοί φορείς και η τοπική αυτοδιοίκηση μετέχει ενεργά και εντατικά στις εργασίες του συνεδρίου που έχουν ξεκινήσει από χθες, ανταλλάσοντας απόψεις για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιφέρεια.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει εκ νέου τα μηνύματα για την ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας στη βάση ενός νέου μοντέλου, βασισμένο στα συγκριτικά πλεονεκτήματα και την υπεραξία που προσδίδεται στο παραγόμενο προϊόν από τις νέες τεχνολογίες, την καινοτομία και τις συνεταιριστικές μορφές του επιχειρείν.

Ήδη ο Αλέξης Τσίπρας έχει επισκεφθεί τα Θερμοκήπια Θράκης, στο Εράσμιο, όπου ξεναγήθηκε από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης Κωνσταντίνο Χαλιορή.

Τα εν λόγω θερμοκήπια λειτουργούν με τη μέθοδο της υδροπονίας, αξιοποιώντας τις τοπικές γεωθερμικές πηγές.

Η κυβέρνηση στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα που σέβεται τις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, τηρεί τη νομοθεσία και λέει όχι στην παρασιτική και αρπακτική συμπεριφορά επιχειρηματιών, που επί δεκαετίες απομυζούσαν κρατικά κονδύλια και στο τέλος έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα, αφήνοντας τους εργαζόμενους στον δρόμο, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της εταιρείας «Πλαστικά Θράκης» στον νομό Ξάνθης.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τις επιχειρήσεις που έχουν εξωστρέφεια και που επενδύουν στην έρευνα, στην καινοτομία, στη νέα τεχνολογία και τον ανθρώπινο παράγοντα. Για το σκοπό αυτό διαθέτει χρηματοδοτικά εργαλεία, τις ευκαιρίες που δίνει ο νέος αναπτυξιακός νόμος και τα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τα «Πλαστικά Θράκης» πρότυπο υγιούς επιχειρηματικότητας και αυτό, όπως είπε, δεν προκύπτει μόνο από τους αριθμούς αλλά και από το κλίμα μεταξύ των εργαζομένων. «Με υποδέχτηκαν εργαζόμενοι, λέγοντάς μου καλώς ήρθες στο εργοστάσιό μας», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε «όταν οι εργαζόμενοι, που είναι το βασικό γρανάζι, νιώθουν την επιχείρηση και δική τους, τότε η πορεία της επιχείρησης είναι επιτυχημένη».

Ο πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα των υγιών εργασιακών σχέσεων, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει κυνηγητό στην αδήλωτη εργασία, υπογραμμίζοντας ότι επιβάλλονται μεγάλα πρόστιμα σε επιχειρήσεις που οι έλεγχοι αποδεικνύουν ότι δεν τηρούν τη νομοθεσία.

Ο κ. Τσίπρας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις των θερμοκηπίων Θράκης και των «Πλαστικών Θράκης» από τον ιδιοκτήτη Κωνσταντίνο Χαλιορή και διαπίστωσε ότι πρόκειται για δύο πρότυπες μονάδες εξαγωγικής δραστηριότητας και επαίνεσε τον κ. Χαλιορή γι’ αυτήν την επένδυση που έκανε, μιλώντας για έναν «ρωμιό» (αν και η καταγωγή του είναι από την Κωνσταντινούπολη) που έχει ευαισθησία για τον τόπο του και το αποδεικνύει με αυτό τον τρόπο. Διαχώρισε, μάλιστα, την περίπτωσή του από άλλους επιχειρηματίες που επένδυσαν στη Θράκη, αλλά στο τέλος έκλεισαν τις επιχειρήσεις και έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό.

Ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με τους εργαζόμενους και με τη διοίκηση του σωματείου. Τα μέλη της διοίκησης του σωματείου χάρισαν στον πρωθυπουργό μια συλλογή με ζωγραφιές των παιδιών των εργαζομένων, οι οποίες έχουν σαν θέμα πώς βλέπουν τον χώρο εργασίας των γονέων τους.

Λίγο νωρίτερα, μετά την επίσκεψη στα θερμοκήπια Θράκης, στο χωριό Εράσμιο, κάτοικοι τού επιφύλαξαν θερμή υποδοχή. Σταμάτησαν την πομπή του πρωθυπουργού και όταν εκείνος κατέβηκε να τους χαιρετίσει τού πρόσφεραν ανθοδέσμες. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός πήγε και σε παρακείμενο σπίτι και χαιρέτισε έναν ηλικιωμένο, ο οποίος δεν μπορούσε να περπατήσει για να τον συναντήσει.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι υπουργοί Γ. Σταθάκης, Ε. Αχτσιόγλου και Αλ. Χαρίτσης, τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο γραμματέας της Κ.Ε. Π. Ρήγας.

Το απόγευμα αναμένεται η ομιλία του με θέμα «Η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη στο Προσκήνιο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Σκοτώθηκε 14χρονος πέφτοντας από φωταγωγό

Τσίπρας: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα ευδοκιμήσουν – Η κυβέρνηση παρακάμπτει το Σύνταγμα

Αλέξης Τσίπρας για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Άλλο ένα σκαλοπάτι στο κατήφορο της συστηματικής απαξίωσης του Συντάγματος

Αλέξης Τσίπρας: Εκλέχθηκε πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια

Τσίπρας χωρίς βαρίδια: Γενναία αυτοκριτική, σθεναρή κριτική στο καθεστώς Μητσοτάκη, Έλληνας άρα δυτικός ηγέτης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...