Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με μέρισμα και αποζημιώσεις “απαντά” ο Τσίπρας στην offshore Μητσοτάκη

Με μέρισμα και αποζημιώσεις “απαντά” ο Τσίπρας στην offshore Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με δύο σημαντικές πρωτοβουλίες με έντονο το κοινωνικό πρόσημο το Μέγαρο Μαξίμου επιβάλλει από την αρχή της εβδομάδας την ατζέντα της κοινωνικής πολιτικής, σε μία χρονική συγκυρία που η αντιδιαστολή με τα σκάνδαλα και τις offshore που φθάνουν μέχρι το σαλόνι του Κυριάκου Μητσοτάκη καθίσταται αυτονόητη.

Οι ανακοινώσεις του υπουργού Επικρατείας, Δ. Τζανακόπουλου για επιπλέον έκτακτη στήριξη με 5.000 ευρώ για κάθε νοικοκυριό και 8.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση που έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές, πέραν αυτών των αποζημιώσεων που προβλέπει ο νόμος, καθώς και η σημερινή ψήφιση του κοινωνικού μερίσματος συνθέτουν το παζλ της ατζέντας που θέλει να επιβάλλει η Ηρώδου Αττικού.

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις, ενδεικτικό του σχεδιασμού του Μαξίμου είναι το γεγονός πως όπως όλα δείχνουν αγνόησε τις φωνές από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που ήθελαν να δοθούν αποζημιώσεις από τον κορβανά του μερίσματος και κατάφερε να προχωρήσει στη σχετική πρωτοβουλία σε συντονισμό με όλα τα συναρμόδια υπουργεία χωρίς να “πειράξει” το ποσό των 1,4 δισ. ευρώ, το οποίο θα ωφελήσει σχεδόν 4 εκατ. πολίτες.

Το βασικό μήνυμα που εκπέμπει το Μέγαρο Μαξίμου και το οποίο θα τονίσει και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στην απογευματινή του ομιλία στη Βουλή, είναι πως η σημερινή κυβέρνηση σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες, όχι μόνο πετυχαίνει τους στόχους του προγράμματος και το ολοκληρώνει με επιτυχία, αλλά συνάμα καταφέρνει για δεύτερη συνεχή χρονιά να διανείμει κοινωνικό μέρισμα, αυτή τη φορά υπερδιπλάσιο της τάξεως των 1,4 δισ. ευρώ, προκειμένου να στηρίξει τους πραγματικά ασθενέστερους και όλους αυτούς που έχουν πληγεί από τις αδικίες και τη λιτότητα της κρίσης.

Παρά το γεγονός πως η ΝΔ δείχνει να μην επαναλαμβάνει το περσινό σφάλμα και θα υπερψηφίσει το μέρισμα, κυβερνητικοί αξιωματούχοι εκτιμούν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουδόλως πιστεύει σε αυτή την αναδιανεμητική πολιτική υπέρ των ασθενέστερων και απλά εξαναγκάστηκε να πει “ναι” από τις σφοδρές πιέσεις τόσο από την κοινωνία όσο και από το ίδιο του το κόμμα, δεδομένου πως πέρυσι είχε δεχθεί σφοδρή εσωκομματική κριτική για την καταψήφιση της ενίσχυσης 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχων με 617 εκατ. ευρώ.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται σήμερα να απαριθμήσει όλα τα θετικά στοιχεία που τεκμηριώνουν την ανάκαμψη της οικονομίας και την έξοδο της χώρας από την κρίση, υπενθυμίζοντας ότι αυτά είναι που οδήγησαν σε διανομή υπερδιπλάσιου κοινωνικού μερίσματος από πέρυσι.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αποδομήσει τις κατηγορίες της ΝΔ περί υπερφορολόγησης και “ματωμένου πλεονάσματος”, αντιπαραβάλλοντας τα συνολικά φορολογικά βάρη που έχει φέρει η κυβέρνηση σε σχέση με τις προηγούμενες, ενώ από το στόχαστρό του δεν πρόκειται να διαφύγει το σκάνδαλο των paradise papers και η offshore της συζύγου του κ. Μητσοτάκη, για την οποία δεν έχει δώσει ουδεμία απάντηση αναφορικά με το πόθεν έσχες των χρημάτων και τη δραστηριότητα της επίμαχης εταιρίας στις νήσους Κέιμαν.

Τα χρήματα επιστρέφουν σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη, τα χρήματα από τις offshore πότε αθ επιστρέψουν; είναι το βασικό ερώτημα πάνω στο οποίο θα βασιστεί η αντίθεση, με την οποία αναμένεται να φέρει σε θέση απολογούμενου τον κ. Μητσοτάκη ο Πρωθυπουργός και το κυβερνητικό επιτλείο.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να τονίσει τον «ταξικό» χαρακτήρα του κοινωνικού μερίσματος και τον πολιτικό χαρακτήρα της απόφασης για το πού θα κατευθυνθεί κάθε ευρώ από το υπερπλεόνασμα, σε αντίθεση με την οριζόντια διανομή του – υπέρ και των εχόντων” που ζήτησε με αιχμή το “δώρο” στον ΕΝΦΙΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτό τον πολιτικό χαρακτήρα, άλλωστε, τόνισε και χθες, με την συνέντευξή του, ο κ. Τζανακόπουλος, υπογραμμίζοντας πως «αυτό που επιδιώκει σταθερά η κυβέρνηση είναι, μέσα από την ανάκαμψη της οικονομίας, να αποκατασταθούν οι αδικίες που προκάλεσε η επιθετική λιτότητα τα χρόνια της κρίσης».

«Τόσο πέρυσι όσο και φέτος, η απόδοση προς τους πολίτες που έχουν πραγματικά ανάγκη, ενός ποσού που ξεπερνά αθροιστικά τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, είναι μια έμπρακτη απόδειξη της παραπάνω θέσης», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επαναλαμβάνοντας πως «βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που θα κρίνει την πορεία της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΒ: Ζητούνται εργαζόμενοι στον ελληνικό τουρισμό- «Ποιος θα στρώσει τα κρεβάτια των επισκεπτών;»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...