Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θέμα 24ώρων η συμφωνία – Διπλό στοίχημα Μαξίμου: Κοινωνία και η… μεγάλη έξοδος

Θέμα 24ώρων η συμφωνία – Διπλό στοίχημα Μαξίμου: Κοινωνία και η… μεγάλη έξοδος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο φουλ τις μηχανές για το τεχνικό κλείσιμο και της τρίτης αξιολόγησης ακόμα και εντός των ερχόμενων 24ώρων έχει θέσει ο Αλέξης Τσίπρας, με τις πληροφορίες από το “μέτωπο” του Χίλτον που φθάνουν στο Μαξίμου να επιβεβαιώνουν την πολιτική πρόθεση που εντοπίζεται από όλες τις πλευρές για έγκαιρη και χωρίς παρατράγουδα συμφωνία.

Ενδεικτική της σύγκλισης που παρατηρείται στη διαπραγμάτευση είναι η δήλωση του παραδοσιακά φειδωλού σε χρονοδιαγράμματα κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος σε συνέντευξή του στα dikaiologitika.gr τόνισε πως “είμαστε πολύ κοντά σε τεχνική συμφωνία”.

Στο πλαίσιο αυτό, πέραν του ζητήματος των πλειστηριασμών και της προβοκατόρικης προστασίας των στρατηγικών κακοπληρωτών, αφού η “λαϊκή κατοικία” προστατεύεται από το νόμο Κατσέλη Σταθάκη, η κυβέρνηση αφήνει τη ΝΔ να χτυπά το “ζουρνά” της Σαουδικής Αραβίας, χωρίς να δίνει πλέον ιδιαίτερη σημασία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες ουδείς από το Μαξίμου ασχολήθηκε με τις δήθεν αποκαλύψεις της ΝΔ που προσπαθεί να τραβήξει την υπόθεση από τα μαλλιά για να δώσει συνέχεια στη σκανδαλολογία. Αντ’ αυτού αξιοσημείωτη ήταν η συντονισμένη αντεπίθεση για τους πλειστηριασμούς και τα κόκκινα δάνεια, με σχεδόν ταυτόχρονες δηλώσεις των Ευκλείδη Τσακαλώτου, Δημήτρη Τζανακόπουλου και Σταύρου Κοντονή στο περιστύλιο της Βουλής.

Και οι τρεις διαβεβαίωσαν με κατηγορηματικό τρόπο ότι η πρώτη κατοικία έως 300.000 ευρώ προστατεύεται, ανέδειξαν την πραγματοποίηση πλειστηριασμών σε βάρος μεγαλοοφειλετών-στρατηγικών κακοπληρωτών (σ.σ. ένας εξ αυτών εμπλέκεται στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, όπως είπε ο κ. Κοντονής) και έθεσαν το ερώτημα σε όσους προκαλούν τα επεισόδια στα Ειρηνοδικεία «ποιους ακριβώς προστατεύουν».

Το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων εκατομμυρίων για χρέη στρατηγικών κακοπληρωτών είναι πρωτίστης σημασίας για το Μαξίμου, δεδομένου ότι αφού έχει διασφαλιστεί η λαϊκή κατοικία και δεν τίθεται σε κίνδυνο η κοινωνική συνοχή και ηρεμία, τυχόν καθυστερήσεις στη διαχείριση των χαρτοφυλακίων των δανείων των τραπεζών μπορεί να επιφέρει νέες περιπέτειες για τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Προς επίρρωση, κυβερνητικός αξιωματούχος σχολιάζοντας τη στάση της ΛΑΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας που εμπόδισαν πλειστηριασμό βίλας στο Ψυχικό, διερωτούνταν ποιος θα κληθεί να πληρώσει το λογαριασμό στην περίπτωση που δεν εκκαθαριστούν τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών και αυτές χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση…

“Ρολάρει” το Χίλτον και η… μεγάλη έξοδος

Την ίδια ώρα ο ένας μετά τον άλλον υπουργό που περνούν το κατώφλι του Χίλτον για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς κλείνουν όλο και περισσότερο τις εκκρεμότητες που απομένουν μέχρι την επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας, η οποία δεν αποκλείεται να επιτευχθεί ακόμα και εντός του Σαββατοκύριακου.

Ήδη χθες το βράδυ ο Πρωθυπουργός είχε ενημέρωση από το οικονομικό επιτελείο για την πορεία της διαπραγμάτευσης και τα επόμενα βήματα, προκειμένου το νέο έτος να βρει τη χώρα και την κυβέρνηση έτοιμη να δώσει νέα ώθηση στην τελική συζήτηση για την μεταμνημονιακή πορεία της, μετά τον Αύγουστο του 2018.

Το timing ωστόσο της επικείμενης συμφωνίας είναι ενδεικτικό του θετικού κλίματος μέσα στο οποίο δρα πλέον το Μαξίμου, δεδομένου ότι η πορεία εξόδου από τα μνημόνια μετά από 8 χρόνια συμπίπτει με το φαραωνικό κοινωνικό μέρισμα σε σχεδόν 4 εκατ. πολίτες από τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα, τη λοταρία που “εγκαινιάστηκε” χθες, ακόμα και τις διαρκώς αυξανόμενες δηλώσεις αρμοδίων για φρενάρισμα της υπερφορολόγησης.

Και όσο αυξάνονται τα μηνύματα στην κοινωνία ότι «κάτι αλλάζει» στην πορεία εξόδου από τα μνημόνια, τόσο θα εντείνεται η «υστερική αντιπολίτευση» από τη ΝΔ και τους συμμάχους της, εκτιμούν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...