Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία λέγοντας «τα Ίμια είναι δικά μας» επιθυμεί πόλεμο; 400.000 κουρδικά τουφέκια έτοιμα να τη σαρώσουν από μέσα

Η Τουρκία λέγοντας «τα Ίμια είναι δικά μας» επιθυμεί πόλεμο; 400.000 κουρδικά τουφέκια έτοιμα να τη σαρώσουν από μέσα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ίμια είναι τουρκικά ισχυρίζεται το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, κλιμακώνοντας την ένταση με τη χώρα μας στα όρια της εμπόλεμης κατάστασης.

Απελπισμένοι οι Τούρκοι από την ήττα που υφίστανται από τους Κούρδους πολιτοφύλακες στην Εφρίν της βορειοδυτικής Συρίας, αποκλεισμένοι από την ανατολική Μεσόγειο από τη συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου, αποφασίζουν να εκτονώσουν την εσωτερική και υπαρξιακή τους κρίση σε μια ευθεία σύγκρουση με την Ελλάδα, τόσο στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων όσο και στην Κύπρο.

Οι Τούρκοι, αισθανόμενοι να ασφυκτιούν και βλέποντας το νεο-οθωμανικό τους όνειρο να μετατρέπεται σε εφιάλτης, εφιάλτης που απειλεί με διαμελισμό της Τουρκίας, στρέφονται κατά του ιστορικού τους εχθρού, την Ελλάδα, για να συσπειρώσουν τον χυδαίο απλοϊκό ανατολίτικο όχλο.

Την ίδια ώρα 400.000 κουρδικά τουφέκια περιμένουν ένα σινιάλο πολεμικής αναμέτρησης Ελλάδας Τουρκίας για να ξεχυθούν σε πόλεις και από βουνά και να τιμωρήσουν τους κατακτητές τους.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του μιλά ουσιαστικά για επικίνδυνες κινήσεις από την Ελλάδα στην περιοχή των Ιμίων, καλώντας μάλιστα τη χώρα μας να τις σταματήσει.

Απαντώντας στο έντονο διάβημα διαμαρτυρίας από την ελληνική πλευρά και την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, το τουρκικό υποστηρίζει ότι η χώρα μας «παραπλανά το κοινό όπως έχουμε συνηθίσει, διαστρεβλώνοντας όπως πάντα τα γεγονότα».

«Στην πραγματικότητα, ο υφυπουργός μας κάλεσε τον γ.γ. του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών χθες το βράδυ, σχετικά με τα γεγονότα που προκλήθηκαν από τους επικίνδυνους ελιγμούς σκαφών του ελληνικού λιμενικού γύρω από τις βραχονησίδες Ιμια, που ανήκουν στη χώρα μας και είπε ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν τις εχθρικές κινήσεις σε θάλασσα και αέρα και ότι δεν θα τις ανεχθούμε, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι η ελληνική πλευρά πρέπει να σταματήσει αυτές τις επικίνδυνες κινήσεις, προς το συμφέρον και των δύο χωρών», αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Αγκυρα, συντηρώντας την ένταση στο Αιγαίο, έστειλε τουρκικά σκάφη στην περιοχή των Ιμίων, αρκετές ώρες από το νέο συμβάν στα Ιμια, όταν τουρκική ακταιωρός εμβόλισε και προκάλεσε ζημιές στη ναυαρχίδα του Λιμενικού μας, στο πλοίο «Γαύδος».

Όπως αναφέρει το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι δυνάμεις της τουρκικής Ακτοφυλακής και του Λιμενικού Σώματος της γειτονικής χώρας βρίσκονται στην περιοχή των Ιμίων και συνεχίζουν τις περιπολίες.

Μάλιστα, για την παρουσία των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας στα Ιμία δημοσιεύθηκαν και φωτογραφίες και βίντεο από το Anadolu.

Διαβάστε όλο το παρασκήνιο εδώ: Ο Ερντογάν απειλεί να ανοίξει πόλεμο με Ελλάδα, Κύπρο, Κούρδους, Ισραήλ, Αίγυπτο και ΗΠΑ – Όλο το ρεπορτάζ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...