Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η μεγάλη επιστροφή Σαμαρά – Βενιζέλου: Η Novartis τρομάζει Φώφη και Μητσοτάκη

Η μεγάλη επιστροφή Σαμαρά – Βενιζέλου: Η Novartis τρομάζει Φώφη και Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα δύο πρώτα θύματα από την συζήτηση στην Βουλή για την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής στο τεράστιο σκάνδαλο της Novartis ήταν η Φώφη Γεννηματά και Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και τούτο, διότι οι δύο πιο κομβικές ομιλίες κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή, του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν ένα συνολικό άδειασμα των δύο πολιτικών αρχηγών τους.

Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε ως ο πραγματικός αρχηγός της ΝΔ ενώ ο Ε.Βενιζέλος έβαλε το πολιτικό δίλλημα στην Φώφη Γεννηματα: “ή με μας ή με αυτούς που μας διώκουν”

Ευάγγελος Βενιζέλος: Στόχος είμαι εγώ και ο Σαμαράς

Σε τρία διαφορετικά σημεία της ομιλίας του ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, ζήτησε εκλογές αφού όπως μόνη λύση είναι οι εκλογές. «Δεν θα αφήσουμε να θάψουν το μέλλον της χώρας στη λάσπη. Η επόμενη Βουλή σηκώνει μεγάλο θεσμικό βάρος για την αποκάλυψη της σκευωρίας» τόνισε καθορίζοντας και το πλαίσιο της πολιτικής συνεργασίας με την ΝΔ σε ξεκάθαρο μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως δεν έμεινε μόνο εκεί. Προχώρησε ακόμη περισσότερο τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης με το σκάνδαλο της Novartis είναι να διεμβολίσει την ΝΔ, αφού όπως θερωεί δεν το κατάφερε με το Μακεδονικό, ενώ σε ότι αφορά την ΔΗΣΥ είναι να στοχεύσει τα πρόσωπα που στέκονται απέναντι σε μια πιθανή μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι επελέγη «γιατί είμαι καρφί στα μάτια σας και υποστήριξε στόχος για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο αποκλεισμός των ανθρώπων που είναι κατά του φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δημοκρατία ή αυταρχισμός, δε θα αφήσουμε να θάψουν το μέλλον της χώρας στη λάσπη» σημείωσε ο Ε.Βενιζέλος χαρακτηριστικά για το δίλλημα στις επόμενες εκλογές και συπ=μπλήρωσε: «Η επόμενη Βουλή σηκώνει μεγάλο θεσμικό βάρος για την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και την αποκάλυψη της μεγαλύτερης και πιο πρόχειρης σκευωρίας στην περίοδο της μεταπολίτευσης» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Σαμαράς: Εγώ είμαι ο αρχηγός

Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς σε μια ομιλία εξαιρετικά υψηλών τόνων, η οποία περισσότερο παρέπεμπε σε πολιτικό μανιφέστο επιστροφής παρά σε ομιλία για τη σύσταση Προανακριτικής, αφού απείλησε με πολλές εξεταστικές επιτροπές την κυβέρνηση εξέπεμψε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι “ εγώ είμαι ο στόχος, εμένα φοβούνται για αυτό με σπιλώνουν, εγώ είμαι ο αρχηγός”

Εμάς μας παραπέμπουν για παραγεγραμμένα αδικήματα, είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι θα ανοίξει τους λογαριασμούς του, “δεν κρύβομαι πίσω από παραγραφές και ασυλίες” και ρώτησε τον κ. Τσίπρα αν θα ανοίξει τους δικούς του λογαριασμούς και αν θα κρυφτεί πίσω από παραγραφές και κουκούλες. Γενίκευσε την επίθεση λέγοντας ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα λογοδοτήσει για τη ζημιά που έκανε στον ελληνικό λαό. Πόσο στοίχισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε, 100 δισ. ή 200 δισ. όπως λέει ο Ρέγκλινγκ; Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ανοίγοντας τα σύνορα έδωσε επιχειρήματα στον Ερντογάν και αντάμειψε τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων. Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι απαξίωσε τους εκατοντάδες χιλιάδες που κατέκλυσαν τις πλατείες για το Σκοπιανό. «Το να λογοδοτήσετε είναι θέμα προστασίας του πολιτεύματος, και θα λογοδοτήσετε δίχως στημένους ψευδομάρτυρες, θα λογοδοτήσετε και για τη σκευωρία και για τη ζημιά που κάνατε στην χώρα» είπε τελειώνοντας την ομιλία του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...