Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Παλαιστίνιοι προσκύνησαν τον σουλτάνο Ερντογάν με φρουρά από Γενίτσαρους

Οι Παλαιστίνιοι προσκύνησαν τον σουλτάνο Ερντογάν με φρουρά από Γενίτσαρους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σάλταρε εντελώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά η τρέλα του δεν είναι για γέλια…

Τη Δευτέρα υποδέχτηκε στο Λευκό Παλάτι, στην Άγκυρα, τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς ως άλλος σουλτάνος περιτριγυρισμένος από φρουρά με Γενίτσαρους και Μογγόλους Ιππείς.

Ο Μαχμούτ Αμπάς έσπευσε στην Άγκυρα για να προσκυνήσει τον αφέντη του, τον σουλτάνο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και εκείνος φρόντισε να δείξει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο πώς αντιλαμβάνεται τον εαυτό του, ποια είναι η άποψη που έχει για την χώρα του αλλά και πόσο μπορεί να προχωρήσει την ιδέα του τουρκικού μεγαλοϊδεατισμού.

Δεκαέξι άνδρες ντυμένοι με πολεμικές στολές που παρέπεμπαν στην εξέλιξη του τουρκικού λαού, από τους Σελτζούκους, τους Ογούζους και τους Οθωμανούς, με προφανή σκοπό να προβάλει την ιστορία της χώρας του θυμίζοντας ότι η Τουρκία ιστορικά αντλεί τη δύναμή της από μια αυτοκρατορία.

Οι φωτογραφίες είναι απλώς αποκαλυπτικές. Προφανώς δείχνουν τη μεγαλομανία και την πρόθεση του Ερντογάν να εγκαθιδρύσει μια σύγχρονη αυτοκρατορία, αυτή των νέων Οθωμανών.

Εκτός της προσπάθειας εγκαθίδρυσης μιας σύγχρονης νεοοθωμανικής αυτοκρατορίας, είναι προφανές ότι με τη σημερινή του κίνηση ο Ερντογάν θέλει να δείξει στους Ισραηλινούς ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν την Τουρκία “προστάτη”.

Και όπως είναι προφανές, οι επιπτώσεις που θα προκληθούν από τις σημερινές εικόνες στις ήδη ανύπαρκτες τουρκο-ισραηλινές σχέσεις δεν μπορούν ακόμη να υπολογιστούν, όπως ουδείς μπορεί να εκτιμήσει ποια θα είναι η αντίδραση των Ισραηλινών.

Ένα μόνο είναι το σίγουρο. Απέναντι στον παρανοϊκό Σουλτάνο μόνο η συμμαχία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου και γιατί όχι και των Κούρδων, μπορεί να αναχαιτίσει τον ισλαμιστικό – τζιχαντιστικό σκοταδισμό, που Ερντογάν και Νταβούτογλου εξαπλώνουν με όχημα το Ισλαμικό Κράτος όχι μόνο σε Μέση Ανατολή και Μεσοποταμία αλλά και στα Βαλκάνια.

Και σε ό,τι αφορά τους άλλοτε “φίλους” μας Παλαιστινίους, έκαναν την επιλογή τους, να πάνε να προσκυνήσουν τον Τούρκο. Τα σχόλια περιττεύουν. Απλά, ας μη γελιόμαστε, ελληνοπαλαιστινιακή φιλία δεν υπάρχει πλέον.

erdogan-mesa-1

erdogan-mesa-2

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr