Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι απειλούν με θάνατο από πείνα και δίψα 140.000 Κούρδους στην Τσίζρε

Οι Τούρκοι απειλούν με θάνατο από πείνα και δίψα 140.000 Κούρδους στην Τσίζρε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

8 Κούρδοι άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού με όλμους που εξαπέλυσε το τουρκικό κράτος το βράδυ της Τετάρτης ξημερώματα Πέμπτης χτυπώντας συνοικίες της τουρκοκρατούμενης κουρδικής πόλης Τσίζρε στη νοτιοανατολική Τουρκία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ.

Εκτός από τον βομβαρδισμό με όλμους, τουρκικά τανκς επιτέθηκαν στις συνοικίες Νουρ, Τσουντί και Γιαφές της Τσίζρε.

Το στέλεχος του αριστερού φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Αλί Ασλάν, ο οποίος βρίσκεται μέσα στην Τσίζρε (μια πόλη 140.000 κατοίκων), δήλωσε ότι και οι 8 νεκροί ήταν άμαχοι ενώ υπάρχουν φόβοι για περισσότερους νεκρούς από τις τουρκικές επιθέσεις.

“Οι επιθέσεις αρμάτων μάχης και ο βομβαρδισμός του πυροβολικού δεν σταμάτησαν όλη τη νύχτα. Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας της Τουρκίας ανατίναξαν όλους τους υποσταθμούς ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα η πόλη να μην έχει ηλεκτρικό ρεύμα. Υπάρχει κίνδυνος επιδημίας γιατί τα σκουπίδια στους δρόμους της πόλης δεν τα έχει μαζέψει κανείς εδώ και ημέρες. Ελεύθεροι σκοπευτές έχουν τοποθετηθεί στους μιναρέδες των τζαμιών και πυροβολούν όποιον πολίτη βγει από το σπίτι του”, δήλωσε ο Αλί Ασλάν.

Ο Αλί Ασλάν έκανε έκκληση στους διεθνείς οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στα Ηνωμένα Έθνη να αναλάβουν άμεση δράση για να σταματήσει η αιματοχυσία στην Τσίζρε, προειδοποιώντας ότι εάν η επιθετικότητα του τουρκικού κράτους δεν σταματήσει τώρα, θα ακολουθήσουν παρόμοια μακελειά σε όλες τις πόλεις του τουρκοκρατούμενου βόρειου Κουρδιστάν.

Ο Αλί Ασλάν κατήγγειλε ακόμα ότι οι Τούρκοι ελέγχουν και την παροχή νερού στην πόλη και προειδοποίησαν τους κατοίκους ότι θα πεθάνουν από την πείνα και τη δίψα εάν δεν προσκυνήσουν.

Στην κεντρική φωτογραφία Κούρδοι νεολαίοι, μέλη της αριστερής οργάνωσης Πατριωτικό Επαναστατικό Κίνημα Νεολαίας YDG-H, στα οδοφράγματα της Τσίζρε περιμένοντας τους Τούρκους στρατιώτες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο Ερντογάν αφού συνάντησε τον τζιχαντιστή Χανίγιε μετά είδε και τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr