Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ύποπτο παιχνίδι της Βουλγαρίας με την Τουρκία για εισβολή “οθωμανών” στη Συρία

Ύποπτο παιχνίδι της Βουλγαρίας με την Τουρκία για εισβολή “οθωμανών” στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ υιοθέτησε το αίτημα της Τουρκίας σχετικά με τη δημιουργία της περιβόητης ζώνης ασφαλείας στο βόρειο τμήμα της Συρίας με στόχο να αναχαιτιστεί η μαζική μετανάστευση.

Η Τουρκία με πρόσχημα τη δημιουργία αυτής της ζώνης ασφαλείας επιθυμεί να εισβάλλει στη βόρεια Συρία και οι Αμερικανοί που αρχικά έδειξαν να συναινούν, στη συνέχεια δεν έδωσαν “πράσινο φως” στον ύπουλο σχεδιασμό Ερντογάν, κρίνοντας ότι στόχος του δεν είναι άλλος από το να καταλάβει κουρδικά εδάφη της Συρίας.

Μάλιστα ο ίδιος ο Ερντογάν έχει πει το ακόμα πιο εξωφρενικό, ότι δηλαδή μόλις δημιουργήσει την εν λόγω ζώνη θα παραδώσει τον έλεγχό της στην Αλ Κάιντα και τους συμμάχους της.

Σε αυτό το σκληρό γεωπολιτικό παιχνίδι, που ουσιαστικά είναι το πρώτο βήμα προς τον επίσημο διαμελισμό της Συρίας και έμμεσης προσάρτησης βορειοδυτικών εδαφών της στην Τουρκία, “μπλέχτηκε” ξαφνικά η Βουλγαρία, άγνωστο μέχρι στιγμής ποια μεγαλύτερα συμφέροντα εξυπηρετώντας ή απλά εάν οι Βούλγαροι πιάστηκαν κορόιδα από τους Τούρκους.

«Μαζί με τον Τούρκο πρωθυπουργό εξετάζουμε την ιδέα (δημιουργίας) μιας ζώνης ασφαλείας στη Συρία προκειμένου οι άνθρωποι να παραμένουν κοντά στη γενέτειρά τους και ταυτόχρονα να λαμβάνουν βοήθεια» δήλωσε ο Μπορίσοφ στο βουλγαρικό τηλεοπτικό δίκτυο BNT από τις Βρυξέλλες.

Ενδιαφέρον έχει, επίσης, ότι ξαφνικά ο ανύπαρκτος γεωπολιτικά Βούλγαρος “εξετάζει μαζί με τους Τούρκους” τη δημιουργία της ζώνης.

Ο Μπορίσοφ γνωστοποίησε ότι έλαβε μια σχετική επιστολή από τον Αχμέτ Νταβούτογλου για την οποία ενημέρωσε τους ομολόγους του στην Έκτακτη Σύνοδο.

Σε αυτήν την επιστολή —ολόκληρο το κείμενο της οποίας έχει δώσει στη δημοσιότητα η βουλγαρική κυβέρνηση— ο Νταβούτογλου προτείνει «την θέσπιση μιας ζώνης ασφαλείας στο βόρειο τμήμα της Συρίας, κάτι που θα επέτρεπε την εθελοντική επιστροφή των προσφύγων».

Φυσικά και όλο αυτό είναι παραμύθι. Οι εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες θέλουν να πάνε στη Γερμανία και στις χώρες της βόρειας Ευρώπης, όχι να επιστρέψουν σε συριακό έδαφος υπό κατοχή Ερντογάν. Εάν ήταν έτσι έμεναν και στα προσφυγικά στρατόπεδα εντός της Τουρκίας. Αντιλαμβάνεστε ότι μας εμπαίζουν ολοφάνερα οι Τούρκοι και βρήκαν πρόθυμους “συνεργάτες” στους σχεδιασμούς αυτούς τους Βούλγαρους.

Μια ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ θα μπορούσε να ασχοληθεί με τα προβλήματα στέγης, παροχής υγειονομικής φροντίδας και εκπαίδευσης σε αυτήν την ζώνη, σύμφωνα με την επιστολή.

Εάν αυτή η ιδέα δεν υλοποιηθεί, περισσότεροι από 7 εκατομμύρια Σύροι ενδέχεται να εγκαταλείψουν την χώρα τους προς την Ευρώπη, «κάτι που θα επιδεινώσει την ανθρωπιστική κρίση και θα έχει πολιτικές επιπτώσεις ακόμα πιο αισθητές» έγραψε ο Νταβούτογλου.

Ο ίδιος εξέφρασε τη λύπη του για «τη δραματική έλλειψη αλληλεγγύης εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας» και προειδοποίησε για την «εξάντληση των δυνατοτήτων» της χώρας του «να υποδεχθεί αιτούντες άσυλο από την περιοχή».

Η μόνη λύση για το προσφυγικό είναι ο τερματισμός του πολέμου, η ειρήνη και η ασφάλεια των αμάχων. Όλα τα άλλα είναι ιμπεριαλιστικά παιχνίδια της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή που αποσκοπούν στην παλινόρθωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και του Χαλιφάτου.

Η Βουλγαρία είναι πολύ μικρή και ασήμαντη στρατιωτική δύναμη για να συμμετέχει σε τέτοιες βρωμιές. Εκτός εάν, επαναλαμβάνουμε, κάποιος ισχυρός τους έβαλε μπροστά. Μόνο ποιος είναι αυτός, είναι το ζητούμενο. Οι ΗΠΑ (φαίνεται αδύνατο, γιατί διαφώνησαν τελικά με τη ζώνη) ή οι παρανοϊκοί της Γερμανίας; Θα φανεί…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr