Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντίποινα Πούτιν: Η Ρωσία βομβάρδισε κονβόι με τούρκικα φορτηγά (φωτο)

Αντίποινα Πούτιν: Η Ρωσία βομβάρδισε κονβόι με τούρκικα φορτηγά (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από τα τουρκικά Μέσα και ανεξάρτητους δημοσιογράφους στο Twitter, το απόγευμα της Τετάρτης η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε κομβόι από τουρκικά φορτηγά σε περιοχή που ελέγχουν οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και οι Τουρκμένοι στη βορειοδυτική Συρία.

Οι Ρώσοι λέγεται ότι κατέστρεψαν 10 τουρκικά φορτηγά, τα οποία σύμφωνα με τους Τούρκους μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην ελεγχόμενη από τους τζιχαντιστές πόλη Αζάζ στη βόρεια Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Τα φορτηγά που χτύπησαν οι Ρώσοι φαίνεται να ήταν της ισλαμιστικής ΜΚΟ Humanitarian Relief Foundation (IHH), που έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για σχέσεις με την Αλ Κάιντα και για παράδοση πολεμικού υλικού στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο μετέφερε στη Συρία κάτω από τα κιβώτια ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ είναι η ίδια που οργανώνει τα Καράβια για τη Γάζα (στα οποία συμμετέχουν και διάφοροι εγχώριοι “αλληλέγγυοι), αλλά και διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη για να γίνει η Αγία Σοφία ξανά τζαμί.

Σχετικά με τη Humanitarian Relief Foundation έχουμε γράψει στο παρελθόν:
1. Η ΜΚΟ που στέλνει το «Καράβι για τη Γάζα» μετέφερε όπλα στο Ισλαμικό Κράτος!
2. Φανατικοί ισλαμιστές οι ακτιβιστές του «Ένα καράβι για τη Γάζα» θέλουν την Αγία Σοφία τζαμί
3. Ένα Καράβι για τη Γάζα «αγκαλιά» με Τούρκους και Χαμάς ενάντια στα ελληνικά συμφέροντα

Τα τουρκικά Μέσα μεταδίδουν ότι από τη ρωσική αεροπορική επίθεση στο κονβόι της ισλαμιστικής “ανθρωπιστικής” βοήθειας σκοτώθηκαν 8 άνθρωποι.

Η επίθεση έγινε κοντά στο συνοριακό πέρασμα με την Τουρκία, για την ακρίβεια μόλις 5 χιλιόμετρα μέσα στο συριακό έδαφος.

Τα τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων ισχυρίζονται ότι τα φορτηγά μετέφεραν τσιμέντο και σίδηρο. Τι είδους ανθρωπιστική βοήθεια είναι το τσιμέντο και το σίδηρο, μεγάλη συζήτηση.

fotografies_fortiga

Επισήμως η Humanitarian Relief Foundation, με δηλώσεις εκπροσώπου της στο Reuters, αρνήθηκε ότι έχει την οποιαδήποτε σχέση με τα συγκεκριμένα φορτηγά.

Διευκρίνισε ότι μέλη της που βρίσκονταν κοντά στο σημείο της επίθεσης έσπευσαν να βοηθήσουν, έτσι είχε και τις φωτογραφίες που δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Twitter, και ότι αγνοεί σε ποιον ανήκουν τα φορτηγά.

Υπενθυμίζουμε ότι σε ανάρτησή μας στις 17 Νοεμβρίου είχαμε αναδημοσιεύσει κατάθεση πρώην τζιχαντιστή στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε πει και τα ακόλουθα:

«Καθορίζαμε τις ανάγκες μας σε όπλα και πυρομαχικά και το τουρκικό κράτος μας τα παρέδιδε σε φορτηγά, τα οποία υποτίθεται μετέφεραν τρόφιμα και φάρμακα. Τα όπλα ήταν κρυμμένα από κάτω. Αφού εμείς παίρναμε τα όπλα, στέλναμε τα τρόφιμα στα μέλη του Ισλαμικού Κράτους στην πρώτη γραμμή. Τα περισσότερα φορτηγά ήταν της οργάνωσης Humanitarian Relief Foundation (IHH)».

Δείτε βίντεο από το σημείο της επίθεσης:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr