Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαριά τραυματισμένος ο Ιρανός στρατηγός κυνηγός τζιχαντιστών Σολεϊμανί

Βαριά τραυματισμένος ο Ιρανός στρατηγός κυνηγός τζιχαντιστών Σολεϊμανί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σολεϊμανί, αρμόδιος για τις επιχειρήσεις των Φρουρών της Επανάστασης στο εξωτερικό, που πρόσφατα είχε γίνει γνωστό πως τραυματίστηκε ελαφρά στη Συρία, στην πραγματικότητα έχει τραυματιστεί βαριά, υποστηρίζει το Ιρανικό Εθνικό Συμβούλιο Αντίστασης (CNRI, εξόριστη ιρανική αντιπολίτευση).

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται «από τις τάξεις των Φρουρών της Επανάστασης», ο αξιωματικός «τραυματίστηκε βαριά στο κεφάλι από θραύσματα όλμου νότια του Χαλεπιού πριν από δύο εβδομάδες».

Κατά το CNRI, «το όχημα του Κασέμ Σολεϊμανί, ο οποίος βρισκόταν εκεί για να επιβλέψει μια επιχείρηση των Φρουρών της Επανάστασης και παραστρατιωτικών, στοχοθετήθηκε από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό» με αποτέλεσμα ο στρατηγός «να τραυματιστεί».

Ο Σολεϊμανί διακομίστηκε αρχικά στη Δαμασκό με ελικόπτερο και κατόπιν στην Τεχεράνη, όπου εισήχθη «στο νοσοκομείο Μπακιγιατολάχ των Φρουρών της Επανάστασης» και μέχρι σήμερα «έχει υποβληθεί σε δύο σημαντικές χειρουργικές επεμβάσεις», ανέφερε η οργάνωση της εξόριστης ιρανικής αντιπολίτευσης.

«Η κατάστασή του κρίνεται πολύ σοβαρή και έχει απαγορευθεί το επισκεπτήριο», κατά την ίδια πηγή.

Την Τετάρτη μια πηγή στις συριακές υπηρεσίες ασφαλείας και μια ΜΚΟ είχαν αναφέρει πως πρόσφατα ο Ιρανός στρατηγός τραυματίστηκε ελαφρά σε μια μάχη στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

Την προηγουμένη, αντιδρώντας σε πληροφορίες για το θέμα, ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης, ο στρατηγός Ραμεζά Σαρίφ, είχε δηλώσει πως ο στρατηγός Σολεϊμανί χαίρει «άκρας υγείας και είναι γεμάτος ενέργεια», καθώς «βοηθά την ισλαμική αντίσταση στη Συρία και στο Ιράκ», σύμφωνα με τον SephaNews, τον επίσημο ιστότοπο των Φρουρών της Επανάστασης.

Επισήμως, το Ιράν δεν έχει αναπτύξει στρατεύματα στη Συρία, παρά μόνο «συμβούλους», μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, που κυρίως διοικούν και συντονίζουν σιίτες παραστρατιωτικούς της Χεζμπολάχ του Λιβάνου και «εθελοντές» από το Ιράν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν κ.ά.

Το CNRI, μια οργάνωση εξορίστων στη Γαλλία, είναι ένα κίνημα-ομπρέλα στο οποίο εντάσσονται διάφοροι Ιρανοί αντιπολιτευόμενοι, ανάμεσά τους και οι Μουτζαχεντίν του Λαού, μια οργάνωση που χαρακτηριζόταν «τρομοκρατική» από την ΕΕ ως το 2008 αλλά και από τις ΗΠΑ ως το 2012. Αυτή είναι η οργάνωση η οποία είχε αποκαλύψει το 2002 την ύπαρξη του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr