Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο άδειασμα στον Ερντογάν – Οι ΗΠΑ φτιάχνουν βάση στη Συρία μαζί με τους Κούρδους

Νέο άδειασμα στον Ερντογάν – Οι ΗΠΑ φτιάχνουν βάση στη Συρία μαζί με τους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επισκευάζουν ένα εγκαταλελειμμένο στρατιωτικό αεροδρόμιο στην επαρχία της Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, σε εδάφη που ελέγχονται από τους Κούρδους του YPG/YPJ και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), ώστε να το χρησιμοποιήσουν τόσο για ανεφοδιασμό των κουρδικών δυνάμεων όσο και για να σταθμεύσουν εκεί αμερικανικά μαχητικά που θα εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές, σύμφωνα με τη λιβανέζικη εφημερίδα Al Akhbar.

Όπως αντιλαμβάνεστε, εάν ο Αμερικανοί αποφάσισαν να εγκαταστήσουν αεροπορική βάση σε έδαφος της Συρίας που ελέγχεται από τους Κούρδους, αυτό σημαίνει ότι δεν θέλουν πλέον να έχουν καμία σχέση με την τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ, ούτε με την ίδια την Τουρκία.

Πρόκειται για τεράστιο γεωπολιτικό άδειασμα στον Ερντογάν, εάν ισχύει η είδηση και οι γεωπολιτικές μετοχές της Τουρκίας πιάνουν… πάτο!

Η αεροπορική βάση που επισκευάζουν οι Αμερικανοί είναι το στρατιωτικό αεροδρόμιο Αμπού Χατζάρ (Abu Hajar).

Η συριακή κυβέρνηση δεν έχει δώσει άδεια στους Αμερικανούς να χρησιμοποιήσουν την εν λόγω βάση, πράγμα που σημαίνει ότι οι Αμερικανοί πήραν την άδεια -εάν όχι την πρόσκληση- από τους Κούρδους, πράγμα που σημαίνει ότι οι Αμερικανοί αναγνωρίζουν την πολιτική οντότητα και εδαφική κυριαρχία των Κούρδων στη Συρία, πράγμα που σημαίνει ακόμα μεγαλύτερο άδειασμα στον Ερντογάν.

Στη φωτογραφία βλέπετε που βρίσκεται περίπου η βάση, όπως δίνουν τον χάρτη συριακά Μέσα:

vasi

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, εδώ και δύο μήνες Αμερικανοί ειδικοί βρίσκονται στην περιοχή επισκευάζοντας το αεροδρόμιο, το οποίο έχει να χρησιμοποιηθεί από το 2010.

Έχει αεροδιάδρομο μήκους 2,5 χιλιομέτρων, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μαχητικά αλλά και μεταφορικά για να φέρνουν εφόδια.

Σύμφωνα με Syrian Free Press, Αμερικανοί και Κούρδοι στης Συρίας συνεργάζονται στην επιδιόρθωση του στρατιωτικού αεροδρομίου που βρίσκεται νότια της πόλης Ριμελάν. Στα τέλη Νοεμβρίου δύο αμερικανικά ελικόπτερα προσγειώθηκαν στην περιοχή, που μετέφεραν 8 Αμερικανούς ειδικούς.

Τον Αύγουστο οι ΗΠΑ άρχισαν αεροπορικές επιδρομές στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ. Όλο το προηγούμενο διάστημα οι Τούρκοι δεν έδιναν άδεια στους Αμερικανούς να εξαπολύσουν αεροπορικές επιδρομές στους τζιχαντιστές από βάσεις στο έδαφος της Τουρκίας.

Προηγουμένως, οι Αμερικανοί πετούσαν στη Συρία από την αεροπορική βάση Μουαφάκ Σαλτί (Muwaffaq Salti) στην Ιορδανία και από μακρινές βάσεις στο Κατάρ.

Το αεροδρόμιο θα προσφέρει στις ΗΠΑ ένα ασφαλές “λιμάνι” για τα μαχητικά τους, εκεί θα μπορεί να προσγειώνει στρατεύματα και να ξεφορτώνει όπλα για τους Κούρδους και τους συμμάχους τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr