Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανός δημοσιογράφος: Η Τουρκία οδηγεί σε πόλεμο το ΝΑΤΟ με τη Ρωσία!

Αμερικανός δημοσιογράφος: Η Τουρκία οδηγεί σε πόλεμο το ΝΑΤΟ με τη Ρωσία!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η πολεμική επιχείριση της Τουρκίας ενάντια στον κουρδικό της πληθυσμό στην πόλη Τσίζρε, σε συνδυασμό με το συνεχώς αυξανόμενο “εγώ” του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα μπορούσαν να σπρώξουν το ΝΑΤΟ σε πόλεμο με τη Ρωσία καθώς οι πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία ενάντια στους τζιχαντιστές συνεχίζονται, υποστηρίζει ο δημοσιογράφος Μάικλ Γκόλντφαρμπ (Michael Goldfarb) στο Politico.

Η Τουρκία υπό την ηγεσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ευρώπης εν μέσω συνεχιζόμενης προσφυγικής κρίσης, και με τους [παγκόσμιους] παίχτες στη Μέση Ανατολή να μάχονται το Ισλαμικό Κράτος, γράφει ο ίδιος.

Ο Γκόλντφαρμπ επικεντρώνεται πρωτίστως στην τουρκική επίθεση στην κυρίως κουρδική πόλη Τσίζρε, όπου η τουρκική κυβέρνηση έχει σε εξέλιξη πολεμική επιχείριση που στρέφεται ενάντια στους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), αλλά χρησιμοποιεί τακτικές που μοιάζουν με συλλογική τιμωρία του πληθυσμού.

Ο δημοσιογράφος γράφει ότι κάνοντας τα στραβά μάτια σε αυτό που συμβαίνει στην Τσίζρε, όπως και στην κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού τον Νοέμβριο, θα μπορούσε να οδηγήσει το ΝΑΤΟ σε πόλεμο με τη Ρωσία.

“Γιατί οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέχονται η τουρκική κυβέρνηση να μάχεται εναντίον εκείνων που πολεμάνε επιτυχώς το Ισλαμικό Κράτος;” αναρωτιέται ο Γκόλντφαρμπ, αναφερόμενος στις πολεμικές επιχειρήσεις της Τουρκίας ενάντια στους Κούρδους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ζελένσκι αφού πήρε 90 δισ. από την Ε.Ε. την απαξιώνει: «Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία»

Οι Τούρκοι με ψέματα προσπαθούν να «ξορκίσουν» την κουρδική αυτονομία στη Συρία

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ πρότειναν συνομιλίες με τη συμμετοχή της Ρωσίας και της Ουκρανίας

Η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή «Μηχανικού» στη Γάζα στο πλαίσιο του σχεδίου Τραμπ

Γιασάρ Γκιουλέρ: Το Ισραήλ ΔΕΝ θέλει την Τουρκία στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr