Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο μακελάρης τζιχαντιστής της Νίκαιας ήταν εραστής 73χρονου άνδρα

Ο μακελάρης τζιχαντιστής της Νίκαιας ήταν εραστής 73χρονου άνδρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μόλις δύο εβδομάδες πριν παρασύρει μέχρι θανάτου 84 ανθρώπους στη Νίκαια, είχε ριζοσπαστικοποιηθεί ο 31χρονος μακελάρης Μοχάμεντ Λαχουαέζ Μπουχλέλ, σύμφωνα με το θείο του.

Όπως ανέφερε στο Associated Press ο Σαντόκ Μπουχλέλ, ο ανιψιός του προσεγγίστηκε από έναν Αλγερινό, ο οποίος ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

Παρότι οι γαλλικές αρχές διενεργούν ακόμα έρευνα για τις διασυνδέσεις του 31χρονου με το Ισλαμικό Κράτος, ο θείος του επιμένει πως ο μακελάρης της Νίκαιας εξαιτίας οικογενειακών προβλημάτων ήταν ευάλωτος και ήταν «εύκολο θύμα» για τον Αλγερινό που ζει στη Νίκαια.

Εντούτοις, άνθρωποι του φιλικού και οικογενειακού περιβάλλοντός του υποστηρίζουν ότι ο εκτελεστής των δεκάδων αθώων πολιτών δεν είχε καμία σχέση με τη θρησκεία.

Ήταν αμφιφυλόφιλος

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο BFMTV, ο 31χρονος ήταν αμφιφυλόφιλος και χρησιμοποιούσε ειδικές εφαρμογές για να βρει ερωτικούς συντρόφους.

Όπως αναφέρει το δίκτυο που επικαλείται στοιχεία από τις γαλλικές έρευνες, ο Μπουχλέλ στο κινητό του τηλέφωνο είχε αποθηκευμένες πολλές φωτογραφίες γυναικών και ανδρών, ενώ φημολογείται ότι ανάμεσα στους συντρόφους του ήταν και ένας 73χρονος άνδρας.

Την ίδια ώρα, λέγεται πως μόλις ένα λεπτό πριν ξεκινήσει την τρελή πορεία του με το φορτηγό είχε στείλει γραπτό μήνυμα σε έναν άνθρωπο στον οποίο ανέφερε ότι έφερε πιστόλι.

Ο παραλήπτης του μηνύματος κρατείται από τη γαλλική αστυνομία και διενεργείται έρευνα για την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Παράλληλα, το δίκτυο BFMTV επισημαίνει πως ο 31χρονος είχε στείλει και άλλα μηνύματα, μέσω των οποίων ζητούσε περισσότερα όπλα.

«Είναι εντάξει. Έχω τον εξοπλισμό», έγραφε σε ένα από αυτά ο Μπουχλέλ, ο οποίος πράγματι έφερε ένα πιστόλι, ενώ στο φορτηγό εντοπίστηκαν μία σειρά από ρέπλικες όπλων και χειροβομβίδες.

Η γαλλική αστυνομία πραγματοποιώντας έρευνα στο ιστορικό των αναζητήσεων στο Διαδίκτυο του 31χρονου, ο οποίος ήταν πατέρας τριών παιδιών, ανακάλυψε αναζητήσεις για διευθύνσεις γυμναστηρίων, νυχτερινά κέντρα καθώς και επισκέψεις σε ιστοσελίδες με εκτελέσεις, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές αν επρόκειτο για θανατώσεις από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Όλα αυτά, ενώ ο πατέρας και η αδελφή του κάνουν λόγο για έναν προβληματικό άνθρωπο, ο οποίος από το 2002 μέχρι το 2004 παρακολουθούσε συνεδρίες με ψυχίατρο καθώς είχε υποστεί νευρικό κλονισμό.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την εισαγγελία του Παρισιού ανάμεσα στους νεκρούς, συγκαταλέγονται και 13, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί, ενώ επισημαίνεται πως η επίθεση ήταν «προμελετημένη και σχεδιασμένη» και ότι ο δράστης είχε πραγματοποιήσει διαδικτυακές αναζητήσεις για το Ισλαμικό Κράτος και τη φονική επίθεση σε γκέι μπαρ στο Ορλάντο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr