Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Yeni Safak: Αμερικανός στρατηγός μοίρασε 2 δισ. δολάρια για να γίνει το πραξικόπημα

Yeni Safak: Αμερικανός στρατηγός μοίρασε 2 δισ. δολάρια για να γίνει το πραξικόπημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας πρώην Αμερικανός ανώτατος αξιωματικός, πρώην διοικητής της Διεθνούς Δύναμης Ασφαλείας στο Αφγανιστάν (ISAF), δηλαδή της στρατιωτικής αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, κατηγορείται από την τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, που είναι έντυπο φερέφωνο του Ερντογάν, ως ο οργανωτής του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία.

Ο στρατηγός Τζον Φ. Κάμπελ (John F. Campbell), κατηγορείται ότι είναι ένας από τους “εγκεφάλους” που οργάνωσαν και διηύθυναν τους πραξικοπηματίες στρατιωτικούς, γράφει η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν -υποτίθεται- τις ομολογίες των κρατούμενων πραξικοπηματιών.

Ο Κάμπελ λέγεται ότι διακίνησε το τεράστιο ποσό, 2 δισ. δολαρίων, μέσω της τράπεζας UBA στη Νιγηρία χρησιμοποιώντας δίκτυα της CIA για να μοιράσει το “άπειρο” χρήμα στους πραξικοπηματίες στρατιωτικούς.

Η έρευνα των τουρκικών Αρχών, ισχυρίζεται η εφημερίδα, αποκάλυψε ότι ο Κάμπελ πραγματοποίησε τουλάχιστον δύο μυστικές επισκέψεις στην Τουρκία από τον Μάιο μέχρι την ημέρα του πραξικοπήματος.

Στρατιωτικές πηγές, που επικαλείται η Yeni Safak, λένε ότι ο Κάμπελ είχε άκρως μυστικές συναντήσεις στη στρατιωτική βάση του Ερζερούμ και στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ιντσιρλίκ.

Το αεροδρόμιο του Ιντσιρλίκ το χρησιμοποιούσε η αμερικανική πολεμική αεροπορία για επιδρομές ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος μέχρι και τις 15 Ιουλίου.

Οι ίδιες στρατιωτικές πηγές της Yeni Safak, υποστηρίζουν ότι ο Κάμπελ είναι ο άνθρωπος που “έκλεισε” (“στρατολόγησε”) τους πραξικοπηματίες.

Το νιγηριανό παρακλάδι της τράπεζας United Bank of Africa (UBA) ήταν εκείνο που μοίρασε τους τελευταίους έξι μήνες τα χρήματα, δηλαδή τα 2 δισ., στους πραξικοπηματίες, γράφει η τουρκική εφημερίδα.

Εκατομμύρια δολάρια μεταφέρθηκαν από τη Νιγηρία στην Τουρκία από μια ομάδα υπαλλήλων της CIA.

Περισσότερα από 2 δισ. δολάρια μοιράστηκαν από τη CIA στους πραξικοπηματίες, γράφει η Yeni Safak.

Βεβαίως πρόκειται για σενάριο δίχως κανένα αποδεικτικό στοιχείο, ενώ 2 δισ. δολάρια εάν είχαν σκοπό να “χαλάσουν” οι ΗΠΑ εξαγοράζοντας Τούρκους στρατιωτικούς, τα έδιναν καλύτερα με τη μία στον Ενρτογάν κι “αγόραζαν” την παραίτησή του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr