Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κέρι: H Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για τα εγκλήματα πολέμου στο Χαλέπι

Κέρι: H Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για τα εγκλήματα πολέμου στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διεξαγωγή έρευνας για «εγκλήματα πολέμου» από το συριακό καθεστώς και τους Ρώσους συμμάχους του στο Χαλέπι ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, μετά από ένα μια νέα αεροπορική επίθεση εναντίον ενός νοσοκομείου στην πόλη.

“Η Ρωσία και το καθεστώς οφείλουν στον κόσμο κάτι παραπάνω από μια εξήγηση”

«Την περασμένη νύχτα το καθεστώς (του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ) επιτέθηκε σε άλλο ένα νοσοκομείο και 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 τραυματίστηκαν. Η Ρωσία και το καθεστώς οφείλουν στον κόσμο κάτι παραπάνω από μια εξήγηση όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους δεν σταματούν να χτυπούν νοσοκομεία, ιατρικές υποδομές, γυναίκες και παιδιά», τόνισε ο Κέρι στους δημοσιογράφους, έχοντας στο πλευρό του τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν Μαρκ Ερό.

«Οι ενέργειες αυτές απαιτούν μια έρευνα για εγκλήματα πολέμου και αυτοί που τις διαπράττουν θα πρέπει να λογοδοτήσουν», πρόσθεσε.

Η Γαλλία και η Βρετανία στο μεταξύ έκαναν για άλλη μια φορά έκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στο πολιορκημένο ανατολικό Χαλέπι, την ώρα που στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ξεκινούσε μια κατεπείγουσα συνεδρίαση με αντικείμενο την κρίση στη Συρία.

«Η προτεραιότητα είναι να σταματήσουμε το λουτρό αίματος στο Χαλέπι», είπε ο Γάλλος πρεσβευτής Φρανσουά Ντελάτρ λίγο πριν μπει στην αίθουσα για τη συνεδρίαση, η οποία θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Το ανατολικό Χαλέπι κατέχεται από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA). Κοντά σε αυτούς μάχονται και Τουρκμένοι της Συρίας και ακροδεξιοί Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι. Οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ζελένσκι αφού πήρε 90 δισ. από την Ε.Ε. την απαξιώνει: «Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία»

Οι Τούρκοι με ψέματα προσπαθούν να «ξορκίσουν» την κουρδική αυτονομία στη Συρία

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ πρότειναν συνομιλίες με τη συμμετοχή της Ρωσίας και της Ουκρανίας

Η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή «Μηχανικού» στη Γάζα στο πλαίσιο του σχεδίου Τραμπ

Γιασάρ Γκιουλέρ: Το Ισραήλ ΔΕΝ θέλει την Τουρκία στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr