Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο δημοσιογράφος του Πούτιν προειδοποίησε τις ΗΠΑ με πυρηνικό πόλεμο

Ο δημοσιογράφος του Πούτιν προειδοποίησε τις ΗΠΑ με πυρηνικό πόλεμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ρώσος παρουσιαστής ειδήσεων, που θεωρείται ο “επικεφαλής προπαγάνδας του Κρεμλίνου”, προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η όποια “θρασεία συμπεριφορά” προς τη Μόσχα θα μπορούσε να έχει “πυρηνικές” επιπτώσεις, γράφει ο Independent.

Ο Ντμίτρι Κισέλιοφ, που τοποθετήθηκε από τον Βλάντιμιρ Πούτιν επικεφαλής του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων, έκανε την προειδοποίησή του τη Δευτέρα το βράδυ από την εκπομπή Βέστι Νεντέλι (Νέα της Εβδομάδας).

Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας είναι χειρότερες από ποτέ. Την Παρασκευή η Ουάσιγκτον κατηγόρησε τη Μόσχα για εγκλήματα πολέμου στο ανατολικό Χαλέπι, το οποίο κατέχεται από τους τζιχαντιστές και βομβαρδίζεται από ρωσικά και συριακά αεροπλάνα.

Το Σαββατοκύριακο συνεδρίασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δίχως κανένα αποτέλεσμα.

Ο Κισέλιοφ είπε στην εκπομπή του ότι έχει σημειωθεί μια “ριζική αλλαγή” στη σχέση μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες.

“Στην Ουάσιγκτον συζητάνε ανοιχτά για ένα “σχέδιο β” για τη Συρία. Ο καθένας καταλαβαίνει ότι αυτό σημαίνει άμεση στρατιωτική επέμβαση στη Συρία”, είπε.

Στην ίδια εκπομπή ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμύνης επίσης προειδοποίησε τα αμερικανικά βομβαρδιστικά να μην χτυπήσουν τον συριακό στρατό. “Θα τα καταρρίψουμε”, σχολίασε ο Κισέλιοφ.

Ο Κισέλιοφ είναι άνθρωπος κλειδί στο δημοσιογραφικό σύστημα της Ρωσίας και θεωρείται “μαχητικός αντι-δυτικός” αλλά και ο “νούμερο ένα προπαγανδιστής”. Είναι ένας από τους Ρώσους πολίτες που του έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις δυτικές χώρες.

Στο παρελθόν έχει υποστηρίξει ότι η Ρωσία είναι η μόνη χώρα που μπορεί να μετατρέψει τις ΗΠΑ σε ραδιενεργή στάχτη.

Έχει επίσης πει ότι “στη Συρία η Αμερική στέκεται στο πλευρό του χαλιφάτου των τρομοκρατών”.

Πρόσφατα η Ρωσία ενίσχυσε την άμυνά της στη Συρία στέλνοντας νέες συστοιχίες πυραύλων S-300 στην Ταρτούς και τρία πολεμικά πλοία με πυραύλους Malakhit, από τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας στην ανατολική Μεσόγειο.

Το Σάββατο η Μόσχα επιβεβαίωσε ότι τοποθέτησε πυραύλους Iskander-M, ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, στον ρωσικό θύλακα του Καλίνιγκραντ, κάτι που έκανε την Πολωνία να ανησυχήσει πολύ.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι η ολοένα αυξανόμενη ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας οδηγεί τον κόσμο μας σε μια πιο επικίνδυνη κατάσταση από ό,τι και στον Ψυχρό Πόλεμο.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία 24ωρα πληθαίνουν παγκοσμίως τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πυρηνικές απειλές από την πλευρά της Ρωσίας προς τις ΗΠΑ.

Προφανώς και υπάρχει κάποιο έντονο παρασκήνιο το οποίο δεν γνωρίζει η παγκόσμια κοινή γνώμη και φυσικά όλη αυτή η φασαρία δεν γίνεται για το ανατολικό Χαλέπι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr