Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Guardian: Πώς θα είναι η επόμενη μέρα μετά το “ΟΧΙ” στην Ιταλία

Guardian: Πώς θα είναι η επόμενη μέρα μετά το “ΟΧΙ” στην Ιταλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και έντονη αποσταθεροποίηση μετά τη νέα νίκη των “αντισυστημικών” δυνάμεων στην Ιταλία αυτή τη φορά και την τιμωρία του Ευρωιερατείου στις ιταλικές κάλπες προβλέπει σε άρθρο του ο βρετανικός Guardian.

«Η Ιταλία στο δημοψήφισμα της Κυριακής δεν ψήφισε έξοδο από την Ευρωζώνη ή την ΕΕ. Ωστόσο, οι συνέπειες του δημοψηφίσματος θα μπορούσαν να είναι εκτεταμένες.

Ο Ρέντσι ήρθε στην εξουσία υποσχόμενος ότι θα ήταν ένας μεταρρυθμιστής, ότι θα έσερνε την Ιταλία «έξω από το βάλτο» και ότι θα οικοδομούσε μια ισχυρή κεντροαριστερή πλειοψηφία και έτσι η ήττα του είναι ένα μεγάλο πλήγμα από τους ανθρώπους που πίστεψαν ότι η ήττα του σημαίνει απόρριψη της ατζέντας του.

Θα πρέπει επίσης να θεωρηθεί, όπως και το Brexit και η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, ως μια νίκη των λαϊκιστικών δυνάμεων πάνω σε ένα παραδοσιακό κόμμα, παρότι η πραγματικότητα είναι πιο σύνθετη.

Μια νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση θα αναλάβει τη διακυβέρνηση και οι εκλογές το συντομότερο, θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν τον επόμενο χρόνο.

Ενας λόγος για τον οποίο μερικοί παρατηρητές πιστεύουν ότι το εν λόγω δημοψήφισμα ήταν σημαντικό, ήταν γιατί θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα για την εκλογή του επικεφαλής του Κινήματος των 5 Αστέρων, ενός λαϊκιστικού κόμματος που πηγαίνει αντίθετα στο κατεστημένο και το οποίο στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να κάνει δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Ιταλίας στο ευρώ.

Αλλά ακόμη και αν το Κίνημα των 5 Αστέρων μπει στο πρωθυπουργικό Μέγαρο, αυτό δεν σημαίνει ότι η Ιταλία θα εγκαταλείψει το ευρώ σύντομα. Για να γίνει αυτό θα απαιτούνταν συνταγματική αλλαγή και ένα άλλο δημοψήφισμα.

Ο ευρωσκεπτικισμός είναι σίγουρα σε άνοδο στην Ιταλία, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συντριπτική πολιτική σύνεση έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρομπέρτο Καβάλι: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας σε ηλικία 83 ετών

Περίπου 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στην Ε.Ε.

Γεραπετρίτης: «Εξαιρετικής σημασίας η στήριξη της Ουκρανίας»

Le Soir: «Russiagate» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr