Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πανίσχυρες εκρήξεις στην Κωνσταντινούπολη – Χτυπήθηκε το γήπεδο της Μπεσικτάς (φωτο)

Πανίσχυρες εκρήξεις στην Κωνσταντινούπολη – Χτυπήθηκε το γήπεδο της Μπεσικτάς (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο πανίσχυρες εκρήξεις συγκλόνισαν μετά τις 21.30 το βράδυ του Σαββάτου το κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Οι εκρήξεις έγιναν έξω από το γήπεδο της Μπεσικτάς (Besiktas).

Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 38 και των τραυματιών σε 155.

Από το σύνολο των θυμάτων, οι 30 είναι αστυνομικοί, οι επτά πολίτες, ενώ τα στοιχεία ενός ακόμη θύματος παραμένουν άγνωστα.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 155 άτομα, εκ των οποίων τα 14 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε λόγο για «τρομοκρατικές επιθέσεις, με στόχο την αστυνομία και τους πολίτες» και συμπλήρωσε πως αποσκοπούσαν τον «όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό απωλειών».

«Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει ότι με τη θέληση του Θεού, ως χώρα και έθνος θα ξεπεράσουμε τον τρόμο, τις τρομοκρατικές οργανώσεις και τις δυνάμεις που κρύβονται από πίσω» έσπευσε να συμπληρώσει.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι λίγα δευτερόλεπτα μετά τη βομβιστική επίθεση στο γήπεδο Μπεσικτάς.

Κάτοικοι της Πόλης γράφουν στο Twitter ότι έτρεμε η γη κάτω από τα πόδια τους από την ισχύ των εκρήξεων.

Η βομβιστική επίθεση έξω από το γήπεδο της Μπεσικτάς είχε στόχο λεωφορείο (κλούβα) με αστυνομικούς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακολούθησε και ανταλλαγή πυροβολισμών.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, υπήρξαν δύο εκρήξεις, σε διάστημα λιγότερο του ενός λεπτού.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στο πάρκο Ματζκά, ενώ η δεύτερη έξω ακριβώς από το γήπεδο.

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι η έκρηξη δείχνει να οφείλεται σε επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που είχε στόχο αστυνομικούς της μονάδας αντιμετώπισης ταραχών (τουρκικά ΜΑΤ).

Για τρομοκρατική ενέργεια έκανε λόγο από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Αχμέτ Αρσλάν, με ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το στάδιο Vodafone Arena της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας, μετέδωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters.

Στις εικόνες τις οποίες πρόβαλαν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται το κουφάρι ενός καμένου αυτοκινήτου και δύο εστίες φωτιάς στον δρόμο έξω από το στάδιο.

Ο κ. Σοϊλού, ο οποίος εκφωνούσε ομιλία στην Εθνοσυνέλευση σε συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό, επισήμανε ότι η επίθεση έγινε μετά τον αγώνα μεταξύ της Μπεσίκτας και της Μπούρσασπορ και βάσει των πρώτων στοιχείων η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα που στόχευε λεωφορείο το οποίο μετέφερε αστυνομικούς της μονάδας αντιμετώπισης ταραχών.

Πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά στην έκρηξη, μετέδωσε το Reuters.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, η έκρηξη σημειώθηκε ενώ είχαν αποχωρήσει από το στάδιο οι οπαδοί των ομάδων, τη στιγμή που οι αστυνομικοί έφευγαν από την περιοχή.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι σημειώθηκαν δύο εκρήξεις.

H ποδοσφαιρική ομάδα Μπούρσασπορ γνωστοποίησε ότι κανείς από τους οπαδούς της δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί στην έκρηξη.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα καταδίκασε την «άνανδρη επίθεση», διαβεβαιώνοντας ότι στέκεται στο πλευρό του τουρκικού λαού, ενώ μήνυμα αλληλεγγύης έστειλε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Το μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ

Με ανάρτησή του στο Twitter, το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, δηλώνοντας πως «στεκόμαστε σταθερό στο πλευρό των φίλων και γειτόνων μας».

Κατηγορούν το κουρδικό PKK για την επίθεση

Το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (ΡΚΚ) «βλέπει» πίσω από τις χθεσινοβραδινές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη η τουρκική κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας, Νουμάν Κουρτουλμούς.

Σε δηλώσεις του, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, ο Τούρκος αξιωματούχος σημείωσε ότι «οι ενδείξεις δείχνουν προς το ΡΚΚ» και πρόσθεσε πως «επρόκειτο για μία σχεδιασμένη επίθεση».

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις, μετά το πέρας της έρευνας των αρχών ασφαλείας, διευκρινίζοντας ότι «τίποτα δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, μέχρι στιγμής».

Την ίδια ώρα, ο Κουρτουλμούς άφησε σαφείς αιχμές εναντίον των χωρών της Δύσης, τονίζοντας ότι «όσες χώρες καταδικάζουν τις χθεσινές επιθέσεις, θα πρέπει να δείξουν αλληλεγγύη στον αγώνα της Τουρκίας εναντίον της τρομοκρατίας».

Δείτε βίντεο από το σημείο της επίθεσης:

Δείτε βίντεο από την ώρα της επίθεσης:

Δείτε φωτογραφίες:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr