Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Βράζουν” τα Σκόπια – Ο Γκρουέφσκι καλεί σε αγώνα σωτηρίας της ψευδομακεδονίας

“Βράζουν” τα Σκόπια – Ο Γκρουέφσκι καλεί σε αγώνα σωτηρίας της ψευδομακεδονίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Φόβοι για συνταγματική εκτροπή από την πλευρό του Σκοπιανού πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι και του VMRO – DPMNE προκειμένου να αποτρέψουν μια κυβέρνηση συνεργασίας της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ με τρία από τα τέσσερα αλβανικά κόμματα, που συμφώνησαν καταρχήν, εκφράζονται στα Σκόπια, προκαλώντας και την παρέμβαση αντίδραση του NATO και της EE.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι, μετά από δέκα χρόνια συνεχούς διακυβέρνησης της χώρας, δημιουργεί κλίμα υστερίας και καλεί τον κόσμο να αντιδράσει στον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον Ζόραν Ζάεφ, o οποίος έχει εξασφαλίσει τις υπογραφές 67 βουλευτών σε σύνολο 120 και πήγε τη Δευτέρα να τις παραδώσει στον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ και να ζητήσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο Γκρούεφσκι και το κόμμα του υποστηρίζουν ότι μια τέτοια κυβέρνηση είναι παράνομη και κυβέρνηση μειοψηφίας, δεδομένου ότι στις εκλογές πρώτο κόμμα με 51 έδρες ήταν το VMRO – DPMNE και ζητούν να πάει n χώρα σε νέες εκλογές.

Κατηγορούν επίσης τον Ζ. Ζάεφ ότι συμφώνησε με τους Αλβανούς το DUΙ του Αλί Αχμέτι, το Κόμμα της Συμμαχίας των Αλβανών, καθώς και το κόμμα Μπέσα για την αλλαγή της ονομασίας της χώρας, της σημαίας, καθώς και του εθνικού ύμνου, και την καθιέρωση της αλβανικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης γλώσσας, κάτι που ωστόσο διαψεύδεται από την πλευρά του SDSM.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που κάνουν λόγο για ξεπούλημα της χώρας με πρωτοβουλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Όταν η χώρα απειλείται μόνο οι πολίτες μπορούν να την υπερασπιστούν» δήλωσε ο Ν. Γκρούεφσκι και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το VMRO – DMPNE ετοιμάζεται να κατεβάσει τον κόσμο σε μαζικές διαδηλώσεις στους δρόμους.

Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε μια δεύτερη συγκέντρωση στα Σκόπια, την οποία διοργάνωσε μια πρωτοβουλία πολιτών με την ονομασία «Άμυνα για τη χώρα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr