Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ασυναρτησίες Τσαβούσογλου για τους Ολλανδούς: “Οι τουλίπες που σας στείλαμε δεν σας έκαναν άνδρες”

Ασυναρτησίες Τσαβούσογλου για τους Ολλανδούς: “Οι τουλίπες που σας στείλαμε δεν σας έκαναν άνδρες”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που η κυβέρνηση της Ολλανδίας δεν του επέτρεψε το Σάββατο να προσγειωθεί στο έδαφός της για να πραγματοποιήσει ομιλία υπέρ του “ναι” στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου σε συγκέντρωση Τούρκων μεταναστών στο Ρότερνταμ, σε νέες του δηλώσεις είπε ότι “οι τουλίπες έφτασαν στην Ολλανδία από τους Οθωμανούς αλλά απέτυχαν να τους κάνουν [τους Ολλανδούς] πραγματικούς άνδρες”.

Η Ολλανδία είναι διάσημη για τις τουλίπες της, εξάλλου ονομάζεται και “χώρα της τουλίπας” λόγω της εκτεταμένης εδώ και αιώνες καλλιέργειάς της.

Σύμφωνα με άλλη απόδοση, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι “οι τουλίπες που τους έστειλαν επί οθωμανικής αυτοκρατορίας δεν τους έκαναν ανθρώπους να τους στείλουν κι άλλες μήπως και γίνουν λίγο άνθρωποι”.

Σε κάθε περίπτωση, όποια απόδοση των λόγων του κι εάν αποδεχθούμε ως ορθή, αδυνατούμε να “συνδέσουμε” τις τουλίπες με τον “ανδρισμό” ή τον “εξανθρωπισμό”.

Το πιο πιθανό είναι ότι ο Τσαβούσογλου έψαχνε κάτι για να τη “πει” στην Ολλανδία και βρήκε τις τουλίπες, που εισήχθησαν στη χώρα κατά τον 17ο αιώνα.

Η εισαγωγή ορισμένων μορφών τουλίπας στην Ολλανδία κατά το 17ο αιώνα, οδήγησε σε πραγματική μανία και επανάσταση, καθώς πληρώνονταν μεγάλα χρηματικά ποσά από καλλιεργητές-συλλέκτες για κάποιο βολβό στην αναζήτηση σπανίων χρωμάτων και σχημάτων.

Εννοείται ότι η δήλωση του Τσαβούσογλου είναι ανόητη, όπως ανοησίες λέει όλη η διακυβέρνηση Ερντογάν που αποτελείται από ανθρώπους που χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης.

Εκτός από τις “εξυπνάδες” περί τουλιπών, ο Τσαβούσογλου σε άλλες δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, είπε για την απόφαση της Ολλανδίας να ακυρώσει την πτήση του πως είναι το πιο ακραίο στη διπλωματία.

“Η ακύρωση της πτήσης από όλες τις απόψεις είναι απαράδεκτη. Από όποια άποψη και να το δείτε είναι απαράδεκτο για τις αξίες της Ευρώπης και την φιλία των δύο χωρών”.

“Γιατί παίρνετε θέση σε αυτό το δημοψήφισμα; Γιατί αυτή η αλλαγή σας ενοχλεί; Επειδή γνωρίζουν ότι η Τουρκία με αυτό το δημοψήφισμα θα γίνει πιο ισχυρή”, είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Ανέφερε ότι στον Υπουργό της Ολλανδίας πρότεινε να πάει μετά τις εκλογές τους για να μην έρθουν σε δύσκολη θέση έναντι του Βίλντερς και αυτός του απάντησε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί μετά τις εκλογές.

“Τι γλώσσα είναι αυτή, του είπα. Εγώ σου λέω σαν άνθρωπος, πες το στον Πρωθυπουργό και απάντησέ μου. Ενώ εγώ περίμενα τηλεφώνημα ο (Ολλανδός) Πρωθυπουργός είπε εμείς δεν θέλουμε να δούμε τον Τούρκο Υπουργό. Αν θέλει ας έρθει να δει τις τουλίπες, είπε. Εκείνες οι τουλίπες πήγαν στην Ολλανδία την οθωμανική περίοδο. Αν εκείνες οι τουλίπες δεν τους έκαναν ανθρώπους να τους στείλουμε νέες τουλίπες ίσως τους κάνουν λίγο ανθρώπους”, είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι θα υπάρξει απάντηση σε αυτά.

“Η Ολλανδία πήρε αυτή την απόφαση. Η απόφαση αυτή χαροποίησε τον Βίλντερς. Αυτό ήταν που ήθελε. Αν δείτε αυτά που γράφει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ικανοποιήθηκε. Η ίδια νοοτροπία, τα ίδια μυαλά, ο ίδιος φασισμός. Αυτή τη στιγμή ο Βίλντερς είναι πολύ χαρούμενος. Όποιος και να έρθει στην εξουσία στην Ολλανδία θα έχει την ίδια νοοτροπία με τον Βίλντερς”, ανέφερε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Ο Μπαχτσελί ζήτησε από τον Ερντογάν να μείνει πρόεδρος της Τουρκίας για πάντα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr