Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συναγερμός στο Λονδίνο: Διπλή επίθεση έξω από τo κοινοβούλιο της Βρετανίας – Tέσσερις νεκροί και τραυματίες (φωτο + βίντεο)

Συναγερμός στο Λονδίνο: Διπλή επίθεση έξω από τo κοινοβούλιο της Βρετανίας – Tέσσερις νεκροί και τραυματίες (φωτο + βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συναγερμός σήμανε στο κέντρο του Λονδίνου. Δύο άνθρωποι δέχτηκαν πυρά έξω από το κοινοβούλιο της Βρετανίας και το κτίριο αποκλείστηκε, δήλωσε αξιωματούχος του Ουεστμίνστερ, όπως μετέδωσε  το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ενώ  αυτοκίνητο στη γέφυρα του Westminster παρέσυρε περαστικούς. Όπως είπε  σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ, οι νεκροί από τη διπλή επίθεση είναι τουλάχιστον τέσσερις, συμπληρώνοντας ότι οι αρχές προσανατολίζονται πλέον στο σενάριο του «ενός δράστη» χωρίς ωστόσο να αποκλείουν άλλα ενδεχόμενα.

Τουλάχιστον 20 άτομα τραυματίστηκαν από τη επίθεση που εκτυλίχθηκε μπροστά από το βρετανικό κοινοβούλιο σε δύο φάσεις, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Νοσοκόμοι θεάθηκαν να προσφέρουν φροντίδες σε δύο ανθρώπους μέσα στον περίβολο του κτιρίου.

Νωρίτερα ακούστηκαν ισχυροί κρότοι έξω από τη Βουλή. Αστυνομικοί θεάθηκαν να τρέχουν προς την έξοδο της Βουλής.Φωτοειδησεογράφος του Reuters είδε τουλάχιστον δώδεκα ανθρώπους τραυματισμένους στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, κοντά στο κοινοβούλιο. Η Βουλή της Βρετανίας ανέστειλε τις εργασίες της.

Το δίκτυο ITV μεταδίδει ότι ένας άνδρας με ένα μαχαίρι επιχείρησε να περάσει από την πύλη του συγκροτήματος του Γουεστμίνστερ.
Οι αρχές έδωσαν εντολή να κλείσει ο παρακείμενος σταθμός του Μετρό.Το Skynews μεταδίδει ότι ο δράστης ήταν ασιατικής καταγωγής, περίπου 40 ετών, και ήταν οπλισμένος με μαχαίρι μήκους 8 ιντσών.

Ο συντηρητικός βουλευτής Γκραντ Σαπς ο οποίος βρίσκεται μέσα στο κτίριο, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι άκουσε 4 πυροβολισμούς.

Τα δύο περιστατικά αντιμετωπίζονται από την αστυνομία ως τρομοκρατική επίθεση, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η επίθεση στη γέφυρα του Westminster “ξυπνά” εφιαλτικές μνήμες από τα αιματηρά “χτυπήματα” τζιχαντιστών στη Νίκαια της Γαλλίας, καθώς και στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Τι αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για επίθεση ενός άγνωστου άνδρα εναντίον αστυνομικού με μαχαίρι. Τότε άλλοι αστυνομικοί πυροβόλησαν τρεις ή τέσσερις φορές εναντίον του δράστη, εξουδετερώνοντάς τον.

«Δύο άτομα έχουν δεχθεί πυρά. Ο ένας τραυματίας – πιθανώς ο δράστης – φαίνεται νεκρός. Ο δεύτερος τραυματίας, ένας αστυνομικός, τραυματίστηκε αλλά δείχνει ζωντανός. Είδα έναν άνδρα να τρέχει προς την έξοδο του New Palace Yard, κάτω από το Μπιγκ Μπεν. Η αστυνομία του φώναζε για να τον σταματήσει, καλώντας τον να πετάξει το όπλο του. Μετά άκουσα δύο πυροβολισμούς», αναφέρει δημοσιογράφος της Independent.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr