Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυπριακό: Αναστασιάδης και Ακιντζί αποφασίζουν τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης

Κυπριακό: Αναστασιάδης και Ακιντζί αποφασίζουν τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνάντηση με τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, θα έχει σήμερα Τετάρτη, ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, με τη συμετοχή του ειδικού συμβούλου του γγ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε και των διαπραγματευτών, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί.

Στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης οι δύο ηγέτες αναμένεται να αποφασίσουν πώς θα προχωρήσει η διαδικασία, ενώ θα συζητηθούν θέματα ΕΕ, το περιουσιακό, η εφαρμογή λύσης και θέματα χρηματοδότησής της.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Έιντε στο Twitter, για την προετοιμασία της συνάντησης οι κ.κ. Μαυρογιάννης και Ναμί είχαν χθες Τρίτη, διαβουλεύσεις που κράτησαν εννιά ώρες.

Ο Έιντε ανήρτησε επίσης φωτογραφία του ιδίου με τους διαπραγματευτές, την ειδική αντιπρόσωπο του γγ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, τον γενικό διευθυντή της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Γενικής Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρτιν Βέργουϊ, τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Κυπριακό, Πίτερ Βαν Νούφελ, και τον προϊστάμενο της ομάδας υποστήριξης της ΕΕ για λύση του Κυπριακού.

Διπλωματικοί κύκλοι αναφέρουν ότι το μείζον ζήτημα είναι η σύγκληση έως τις αρχές Ιουλίου νέας διάσκεψης για το Κυπριακό με τη συμμετοχή των εγγυητριών (Βρετανία, Ελλάδα, Τουρκία) δυνάμεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στην Ιερουσαλήμ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα

Οι Τούρκοι με ψέματα προσπαθούν να «ξορκίσουν» την κουρδική αυτονομία στη Συρία

Η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή «Μηχανικού» στη Γάζα στο πλαίσιο του σχεδίου Τραμπ

Γιασάρ Γκιουλέρ: Το Ισραήλ ΔΕΝ θέλει την Τουρκία στη Γάζα

ΟΗΕ: Η Γάζα δεν ταξινομείται πλέον σε κατάσταση λιμού

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr