Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στοχοποιεί Ιράν ο Τραμπ: Σταματήστε να στηρίζετε τρομοκράτες

Στοχοποιεί Ιράν ο Τραμπ: Σταματήστε να στηρίζετε τρομοκράτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να δώσει τέλος στην οικονομική και στρατιωτική στήριξη που παρέχει σε «τρομοκράτες» κάλεσε το Ιράν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, λίγη ώρα μετά την άφιξη του στο Ισραήλ, δεύτερο σταθμό του πρώτου υπερπόντιου ταξιδιού του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιανουάριο, τονίζοντας ότι δεν θα επιτραπεί στη χώρα να αποκτήσει τα δικά της πυρηνικά όπλα.

«Αυτό που είναι το πιο σημαντικό, είναι πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ μπορούν να πουν με μια φωνή πως δεν πρέπει ποτέ να επιτραπεί στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα –ποτέ, ποτέ– και πως πρέπει να σταματήσει τη φονική χρηματοδότηση, την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό τρομοκρατών και μαχητών, και πως πρέπει να σταματήσει αμέσως», είπε ο Tραμπ κατά τη συνάντησή του στην Ιερουσαλήμ με τον ισραηλινό πρόεδρο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαρακτηρίζουν το Ιράν «κράτος-χρηματοδότη της τρομοκρατίας«. Διατείνονται πως η υποστήριξη της Τεχεράνης στον Σύρο πρόεδρο Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, στους αντάρτες Χούτι στον εμφύλιο πόλεμο της Υεμένης και στο πολιτικό κόμμα και στη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ στον Λίβανο συνέβαλε να αποσταθεροποιηθεί η Μέση Ανατολή.

Τη συμπεριφορά της Τεχεράνης κατήγγειλε και ο Ισραηλινός πρόεδρος.«Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξυπνήσουμε σε έναν εφιάλτη, με το Ιράν, την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και τη Χαμάς στα σύνορά μας», είπε ο Revlin.«Για να μπορούμε να ονειρευόμαστε, πρέπει να διασφαλίσουμε πως το Ιράν θα βρίσκεται εκτός των συνόρων μας, εκτός της Συρίας, εκτός του Λιβάνου», πρόσθεσε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πρώτος εν ενεργεία Αμερικανός πρόεδρος που επισκέφθηκε χωρίς τη συνοδεία Ισραηλινών αξιωματούχων το τείχος των Δακρύων, στην Ιερουσαλήμ. Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους άγγιξε με το χέρι του το τείχος και τοποθέτησε, όπως επιτάσσει η παράδοση, ένα κομμάτι χαρτί ανάμεσα στις πέτρες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr