Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίδειξη δύναμης από ΗΠΑ: Πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «έδεσε» στη Ν. Κορέα (βίντεο)

Επίδειξη δύναμης από ΗΠΑ: Πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «έδεσε» στη Ν. Κορέα (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο είναι τεταμένη εδώ και μήνες με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να αυξάνουν συνεχώς τη στρατιωτική τους παρουσία την ώρα που η Βόρεια Κορέα προχωρά ακάθεκτη το πυραυλικό της πρόγραμμα.

Ήδη η Ουάσιγκτον έχει στείλει δύο στολίσκους με τα αεροπλανοφόρα USS Ronald Reagan και USS Carl Vinson στην ευρύτερη περιοχή όπου μετέχουν σε ναυτικά γυμνάσια.

Σύμφωνα με αξιωματούχο των Νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων ο ελλιμενισμός του υποβρυχίου USS Cheyenne αποσκοπεί στον ανεφοδιασμό του και την ξεκούραση του πληρώματός του και είναι μάλλον απίθανο να μετάσχει σε κοινά γυμνάσια με τις δυνάμεις της Σεούλ.

Ωστόσο, η παρουσία του βάρους 6.900 τόνων υποβρυχίου, που είναι εξοπλισμένο με πυραύλους Τόμαχοκ βεληνεκούς 3.100 χιλιομέτρων και με πυραύλους Harpoon με ακτίνα δράσης περίπου 130 χιλιομέτρων, εκλαμβάνεται ως άλλη μια επίδειξης δύναμης της Ουάσιγκτον.

Δείτε το βίντεο:

Ανήκει στην ίδια κατηγορία υποβρυχίων που χρησιμοποίησαν οι ΗΠΑ για να ισοπεδώσουν μια αεροπορική βάση των δυνάμεων του Άσαντ στη Συρία, απ’ όπου, όπως λέει η Ουάσιγκτον, εξαπολύθηκε η επίθεση με χημικά στην επαρχία Ιντλίμπ.

Το πλήρωμα του υποβρυχίου αποτελείται από 130 άτομα. Στις αρχές Μαϊου το USS Cheyenne επισκέφθηκε το Σασέμπο της Ιαπωνίας στο πλαίσιο αναδιάταξης των ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην περιοχή.

Τον περασμένο μήνα στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε στον πρόεδρο των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ότι οι ΗΠΑ έχουν μεγάλη «δύναμη πυρός» στην περιοχή για να αντιμετωπίσει την απειλή της Πιονγιάνγκ.

«Έχουμε δύο υποβρύχια, τα καλύτερα του κόσμου, έχουμε δύο πυρηνικά υποβρύχια. Όχι ότι θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε», είπε ο Τραμπ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr