Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνέρχεται εκτάκτως τη Δευτέρα το Σ.Α. του ΟΗΕ για τα Ιεροσόλυμα

Συνέρχεται εκτάκτως τη Δευτέρα το Σ.Α. του ΟΗΕ για τα Ιεροσόλυμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνέρχεται επειγόντως τη Δευτέρα, έπειτα από αίτημα της Γαλλίας, της Σουηδίας και της Αιγύπτου, για να συζητήσει την κατάσταση στην Ιερουσαλήμ, όπου συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.

«Η συνεδρίαση αυτή θα μας επιτρέψει να συζητήσουμε επειγόντως για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να στηριχθεί η αποκλιμάκωση», δήλωσε ο Σουηδός πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Καρλ Σκάου.

Εν τω μεταξύ ένας Παλαιστίνιος υπέκυψε στα τραύματά του, μετά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν και το Σάββατο, ανάμεσα σε αραβικής καταγωγής διαδηλωτές και τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στην ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη.

Οι νέες συγκρούσεις έγιναν μία ημέρα μετά τις αιματηρές ταραχές που προκλήθηκαν από τα νέα μέτρα ασφαλείας στην είσοδο του Όρους του Ναού, και στις οποίες σκοτώθηκαν τρεις Παλαιστίνιοι

Οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν εδώ και μία εβδομάδα την εγκατάσταση από τις ισραηλινές Αρχές, συσκευών ανίχνευσης μετάλλων, στην είσοδο του τρίτου ιερότερου τόπου του Ισλάμ, έπειτα από την φονική επίθεση κατά ισραηλινών αστυνομικών στις 14 Ιουλίου.

Η κατάσταση οξύνθηκε χθες, όταν τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στην ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη, ενώ τρεις Ισραηλινοί σφαγιάστηκαν από Παλαιστίνιο μέσα στο σπίτι τους σε εβραϊκό οικισμό κοντά στην Ραμάλα.

Δεκάδες Παλαιστίνιοι με καλυμμένα τα πρόσωπα πέταξαν σήμερα πέτρες στις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας σε περιοχές της ανατολικής Ιερουσαλήμ και στα γειτονικά παλαιστινιακά χωριά, όπου είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Το Όρος του Ναού είναι ο ιερότερος τόπος των Εβραίων και εκεί στεκόταν ο Ναός τους που καταστράφηκε από τους Ρωμαίους.

Μετά τη μουσουλμανική κατάκτηση της Ιερουσαλήμ, οι Άραβες έχτισαν στα ερείπια του εβραϊκού ναού τζαμιά και ανακήρυξαν το Όρος του Ναού τρίτο ιερότερο τόπο του Ισλάμ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Νετανιάχου: «Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου;»

Ο Πούτιν θα κάνει ρωσικές Προεδρικές Εκλογές και στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας

Στο λιμάνι της Γάζας το πλοίο «Open Arms» με 200 τόνους τροφίμων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr