Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κύπρος συγκροτεί με τη βοήθεια της Ελλάδας σώμα Ακτοφυλακής

Η Κύπρος συγκροτεί με τη βοήθεια της Ελλάδας σώμα Ακτοφυλακής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κύπρος, Λιμενικό Σώμα,

Η φύλαξη των θαλάσσιων περιοχών, με την εκμετάλλευση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), που είναι άκρως επίκαιρη, σε συνδυασμό με τις μαζικές μετακινήσεις προσφυγικών ροών, τις ανάγκες της ναυτιλίας, αφού ο υπό κυπριακή σημαία εμπορικός στόλος είναι εκ των μεγαλύτερων παγκοσμίως, και της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος είναι μερικοί από τους σημαντικούς λόγους για τους οποίους η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για τη συγκρότηση Ξεχωριστού Σώματος Ακτοφυλακής, γράφει η εφημερίδα “Ελευθερία του Τύπου”.

Για τον σκοπό αυτόν πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στον Πειραιά σημαντική σύσκεψη υψηλού επιπέδου, για τον συντονισμό δράσεων στην παροχή τεχνογνωσίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία από ελληνικής πλευράς, καθώς με την πραγματοποίηση των ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ σε προχωρημένο σημείο δεν επιτρέπεται -για πολλούς και προφανείς λόγους- να μην υπάρχει μια οργανωμένη Ακτοφυλακή που να μπορεί να διαδραματίσει ξεχωριστό ρόλο ακόμα και σε επίπεδο EE.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κύπρος έχει μόνο Λιμενικό Σώμα, το οποίο έχει αποκλειστικώς αστυνομικό ρόλο και υπάγεται απευθείας στην Κυπριακή Αστυνομία!

Στην προαναφερθείσα σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Π. Κουρουμπλής και ο Κύπριος ομόλογος του I. Νικολάου, ο γ.γ. του υπουργείου Διον. Καλαματιανός, οι αρχηγοί ΛΣ-ΕΛΑΚΤ αντιναύαρχος Σταμ. Ράπτης και της Κυπριακής Αστυνομίας Ζαχ. Χρυσοστόμου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο πλευρών.

Ας σημειωθεί ότι η Κύπρος προσβλέπει πολύ στο «χαρτί» της Ακτοφυλακής σε συνάρτηση με την EE, καθώς έτσι μπορεί να αντλήσει χρήματα για τον εξοπλισμό της, αλλά συμμετέχοντας σε αυτήν (π.χ. Frontex) να έχει και πολιτικά διπλωματικά οφέλη, καταλήγει η “Ελευθερία του Τύπου”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Ο Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ) δια την Ελλάδα σύναψε σχέσεις φιλίας με τον Σκωτικό Τύπο δια την Κύπρο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr