Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Πολωνία δεν δέχεται πρόσφυγες – “Δεν υποκύπτουμε στον εκβιασμό της ΕΕ”

Η Πολωνία δεν δέχεται πρόσφυγες – “Δεν υποκύπτουμε στον εκβιασμό της ΕΕ”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο απέρριψε την Κυριακή τον «εκβιασμό» της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει στόχο να εξαναγκάσει την Πολωνία να αποδεχθεί το μερίδιό της στις υποχρεωτικές ποσοστώσεις για την ανακατανομή στις χώρες της ΕΕ χιλιάδων αιτούντων άσυλο από την Ιταλία και την Ελλάδα.

«Δεν θα μπορούσαμε να υποκύψουμε στον εκβιασμό να μας κόψουν ένα μέρος των ευρωπαϊκών κεφαλαίων για να μας τιμωρήσουν επειδή δεν δεχόμαστε την επανεγκατάσταση μεταναστών από τη βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή», δήλωσε η Σίντλο σε συνέντευή της στο δεξιό περιοδικό Sieci, απόσπασμα της οποίας δημοσιοποιήθηκε σήμερα από τον ιστότοπο wPolityce.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε ανακοινώσει στα τέλη Ιουλίου πως οι Βρυξέλλες έθεσαν σε εφαρμογή τη δεύτερη φάση των διαδικασιών παραβίασης που είχαν τεθεί σε ισχύ τον Ιούνιο εναντίον της Πράγας, της Βουδαπέστης και της Βαρσοβίας για την άρνησή τους να αποδεχθούν τις υποχρεώσεις τους στην υποδοχή των προσφύγων.

Στις τρεις χώρες μπορεί να επιβληθούν πρόστιμα, κάτι που σύμφωνα με τη Βαρσοβία σημαίνει μείωση των εισπράξεων από τα ευρωπαϊκά ταμεία.

«Τα ευρωπαϊκά ταμεία και η πολιτική σύγκλισης είναι πυλώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και η ελευθερία της κυκλοφορίας των αγαθών και των υπηρεσιών.

»Έχουμε δικαίωμα σ’ αυτά… Επιμένουμε συνεπώς να γίνουν σεβαστές οι ευρωπαϊκές συνθήκες και απορρίπτουμε τις υπαγορεύσεις της πιο μεγάλης χώρας» στο ζήτημα των ποσοστώσεων, πρόσθεσε η πρωθυπουργός.

Οι δηλώσεις της Μπεάτα Σίντλο γίνονται τρεις ημέρες πριν το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφανθεί σχετικά με τις προσφυγές της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας εναντίον του σχεδίου «επανεγκαταστάσεων» που εκπονήθηκε το 2015 για να ανακουφισθεί η μεγάλη μεταναστευτική πίεση που δέχονταν η Ιταλία και η Ελλάδα. Οι προσφυγές αναμένεται ότι θα απορριφθούν.

Η πρωθυπουργός, μέλος του συντηρητικού και εθνικιστικού κόμματος PiS, απέρριψε εξάλλου και πάλι τις κατηγορίες του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν σύμφωνα με τον οποίο η Βαροσβία «πηγαίνει αντίθετα στα ευρωπαϊκά συμφέροντα» σε πολλά θέματα.

Πρόκειται για κατηγορίες «ψευδείς, μια φρικτή χειραγώγηση», είπε η Σίντλο προσθέτοντας: «Θέλουμε να είμαστε μέσα στην ΕΕ, επιμένουμε σ’ αυτό».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr