ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισάμ Ζαχρεντίν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

















































Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κατάρρευση της ΝΔ σε ιστορικό χαμηλό 21% - Ο Τσίπρας έως και 36%
Η Λαγκάρντ βάζει φρένο στους Ευρωπαίους για το δάνειο προς την Ουκρανία
Η Νίνα Κασιμάτη χαιρετίζει την ένταξη του «Κίμωνα» στο Πολεμικό Ναυτικό
Αγροτική εξέγερση στις Βρυξέλλες - Οργισμένοι αγρότες πολιόρκησαν το Ευρωκοινοβούλιο
Ο άξονας Πακιστάν-Τουρκίας: Μια νέα και επικίνδυνη ΠΥΡΗΝΙΚΗ απειλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ξέφρενοι είναι οι πανηγυρισμοί στην πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ της ανατολικής Συρίας, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας που πολιορκούνται επί τρία χρόνια από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και η πολιορκία της “έσπασε” την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου.
Τη Ντέιρ Αλ Ζουρ κράτησε ο Δρούζος στρατηγός Ισάμ Ζαχρεντίν, ο οποίος τιμώντας την ηρωική παράδοση του έθνους του, πολεμούσε στην πρώτη γραμμή με τους απλούς στρατιώτες, τους εμψύχωνε και δεν επέτρεψε η πόλη να πέσει στους παρανοϊκούς ισλαμιστές.
Ο Ισάμ Ζαχρεντίν δεν είναι μουσουλμάνος. Οι Δρούζοι είναι μια εθνοθρησκευτική ομάδα της Μέσης Ανατολής με πολλά στοιχεία Πλατωνισμού, Γνωστικισμού και Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας. Θεωρούνται ατρόμητοι πολεμιστές και απόγονοι ελληνορωμαϊκών πληθυσμών που αντιστάθηκαν στον εξαραβισμό και εξισλαμισμό.
Τα συριακά στρατεύματα που έφτασαν στη Ντέιρ Αλ Ζουρ και “έσπασαν” την πολιορκία διοικεί ο στρατηγός Σουχεΐλ Σαλμάν Αλ Χασάν, γνωστός και ως “Τίγρης” επειδή ηγείται των ειδικών δυνάμεων “Τίγρεις”.
Οι κοσμικές δυνάμεις της Συρίας, οι θρησκευτικές μειονότητες της χώρας, όλοι οι Σύροι που αισθάνονται κοντά στη Δύση και όχι στον ισλαμισμό, πανηγυρίζουν τη μεγάλη νίκη.
Στην κεντρική φωτογραφία, αριστερά ο “απελευθερωτής” Σουχεΐλ Σαλμάν Αλ Χασάν και δεξιά, με το οπλοπολυβόλο, ο “υπερασπιστής” Ισάμ Ζαχρεντίν.






















































