Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ζαλίζει» ο μισθός του Ισπανού υπουργού Οικονομικών εάν διοριστεί αντιπρόεδρος της ΕΚΤ

«Ζαλίζει» ο μισθός του Ισπανού υπουργού Οικονομικών εάν διοριστεί αντιπρόεδρος της ΕΚΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι πιθανότητες του Ισπανού υπουργού Οικονομικών Λουΐς ντε Γκίντος να καταλάβει αξίωμα στην Ε.Ε. δεν εξαϋλώθηκαν μετά την αποτυχημένη διεκδίκηση της θέσης του προέδρου του Eurogroup, από την οποία αποχώρησε διότι δεν συγκέντρωνε την απαραίτητη στήριξη.

Το όνομά του συγκαταλέγεται σήμερα μεταξύ εκείνων που προτείνονται για να καταλάβουν τη θέση του δεύτερου τη τάξει στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη, της οποίας το Διοικητικό Συμβούλιο θα ανανεωθεί το 2019 όταν θα λήξει η οκταετής θητεία του σημερινού προέδρου, Μάριο Ντράγκι.

Όπως τονίζει η ισπανική εφημερίδα El Mundo, η καγκελάριος έχει υπ΄ όψη της για την αντιπροεδρία τον σημερινό Ισπανό υπουργό, μία κίνηση που θα της επιτρέψει να καλύψει υπό την επιρροή της το νότιο τόξο της Ευρώπης, αλλά και να προσφέρει γόητρο στον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, πιστό εκτελεστή της πολιτικής της λιτότητας, που προώθησε η Γερμανία τη διάρκεια της κρίσης.

Στην περίπτωση που επικρατήσει η επιλογή της Μέρκελ, ο ντε Γκίντος όχι μόνο θα αναρριχηθεί σε μία από τις πιο βαρυσήμαντες θέσεις της ΕΕ, αλλά και σε ένα από τα πιο καλά αμειβόμενα αξιώματα.

Βάσει των σημερινών στοιχείων, ο τωρινός αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Πορτογάλος Βίτορ Κονστάνσιου έλαβε το 2106 βασικό μισθό 334.080 ευρώ, που σε αυτόν θα πρέπει να προστεθούν τα διάφορα συμπληρωματικά επιδόματα που προβλέπονται από τον κανονισμό της Τράπεζας (επίδομα κατοικίας, εκπαιδευτικά βοηθήματα για τα παιδιά του, συνταξιοδοτικό πλάνο, ιατρική κάλυψη).

Αυτό σημαίνει πως ο ντε Γκίντος θα πολλαπλασιάσει επί πέντε φορές τον σημερινό μισθό του, χωρίς να υπολογίζει κανείς και τις έκτακτες εκτός μισθού αμοιβές, που είναι επιπλέον αφορολόγητες.

Στην προεδρία της ΕΚΤ η Μέρκελ φέρεται να προωθεί τον σημερινό  πρόεδρο της Μπούντεσμπανκ Γιενς Βάιντμαν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Σάντσεθ: Η Ισπανία θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος έως τον Ιούλιο

DW: Σε ποιον ανήκει ο αμύθητος θησαυρός του Σαν Χοσέ;

«Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου μετά από έρευνα του Spiegel»

«Όχι» κι από την Ισπανία στην πρόταση Μακρόν για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr