Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστέςΚυπριακό ΖήτημαΙσραήλΚουρδιστάνΤουρκίαΣκόπιαΒαλκάνιαΙράν
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποκαλυπτική έκθεση: Αυξάνεται η παιδική φτώχεια στην ισχυρότερη δύναμη της Ε.Ε., Γερμανία

Αποκαλυπτική έκθεση: Αυξάνεται η παιδική φτώχεια στην ισχυρότερη δύναμη της Ε.Ε., Γερμανία
0
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Παιδική Φτώχεια,

Άκρως αποκαλυπτική είναι η έκθεση της Family Report για τη Γερμανία. Σύμφωνα με αυτήν, αυξάνεται η παιδική φτώχεια στην ισχυρότερη δύναμη της Ε.Ε. και δεν μπορεί να προσφέρει τα απαραίτητα στα παιδιά της.

Η έκθεση αναδεικνύει ένα άκρως σημαντικό στοιχείο, το οποίο περιλαμβάνει, εκτός των οικονομικών και κοινωνικές προεκτάσεις, με αυξητική τάση σε επίπεδο πρόβλεψης για τα επόμενα χρόνια, αν δεν ληφθούν μέτρα.

Όπως αναφέρεται, τα παιδιά οικογενειών που διαβιώνουν με έναν από τους δύο γινείς να εργάζεται σε full time job, αντιμετωπίζουν σοβαρόταρες ελλείψεις σε παροχές, ακόμη και σε επίπεδο διατροφής.

«Η καλύτερη λύση στην παιδική φτώχεια, είναι να εργάζονται και οι δύο γονείς», αναφέρει ο εισηγητής, προτείνοντας τη βελτίωση των δομών και των διευκολύνσεων που παρέχει ο νόμος και το κράτος. Να σημειώσουμε ότι στη Γερμανία προβλέπονται επιδόματα και άδειες στις μητέρες σε ικανοποιητικό επίπεδο, καθώς και άλλες παροχές για τη διευκόλυνση ενός ζευγαριού, ωστόσο τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι δεν αρκούν και ότι πρέπει να ενταθούν.

Χαρακτηριστικό είναι το ποσοστό της φτώχειας στα παιδιά των οικογενειών που εργάζεται μόνο ο ένας γονιός, το οποίο αγγίζει το 44%, τετραπλάσιο σε σχέση με εκείνο που καταγράφεται στις οικογένειες που εργάζονται και οι δύο γονείς.

Ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας απαντάται στις οικογένειες που έχουν πάνω από δύο παιδιά και βέβαια στους μετανάστες.

Σχετικά άρθρα

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr