Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπαράζ συλλήψεων στην Καταλονία για την αποτροπή του δημοψηφίσματος

Μπαράζ συλλήψεων στην Καταλονία για την αποτροπή του δημοψηφίσματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με μαζικές συλλήψεις μελών της σκιώδους κυβέρνησης στην Καταλονία στην επιχειρεί η Ισπανία να αποτρέψει το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας.

Άνδρες της ισπανικής Εθνοφυλακής έθεσαν υπό κράτηση τον γενικό γραμματέα του συμβουλίου Οικονομίας Τζουζέπ Μαρία Τζοβέ Λιαδό, στενό συνεργάτη του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις δυνάμεις ασφαλείας, οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν με σκοπό τον εντοπισμό εγγράφων και στοιχείων που σχετίζονται με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος την πρώτη Οκτωβρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι οι Ισπανικές αρχές έχουν προχωρήσει σε 12 συλλήψεις μεταξύ αυτών και υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

Εκτός από τον Τζουζέπ Μαρία Τζοβέ, κρατούνται ο γενικός γραμματέας του συμβουλίου Οικονομικών Λιουΐς Σαλβαδό, ο υπεύθυνος του Κέντρου Τηλεπικοινωνιών και Τεχνολογίας Πληροφόρησης Τζοσουέ Σαλιέντ Ρίβας, και ο υπεύθυνος του Γραφείου Κοινωνικών Υποθέσεων Τσαβιέρ Πούτς Φαρέ.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της είδησης για την είσοδο της Εθνοφυλακής σε γραφεία της Τζενεραλιτάτ, πλήθος κόσμου βγήκε στους δρόμους αποδοκιμάζοντας τους Εθνοφύλακες, και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ανεξαρτησίας.

Ο πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης Κάρλες Πουτζεμόντ συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο για να αποφασιστεί η απάντηση στην εισβολή της Εθνοφυλακής και η κλιμάκωση του αγώνα έως ότου στηθούν οι κάλπες.

Η είδηση της εισβολής της Εθνοφυλακής προκάλεσε αναστάτωση και στο Κοινοβούλιο στη Μαδρίτη

Ο ηγέτης των Podemos Πάβλο Ιγκλέσιας εγκάλεσε μάλιστα μεταξύ άλλων την κυβέρνηση Ραχόι, τονίζοντας πως είναι «ντροπή» για την Ισπανία να έχει σήμερα «πολιτικούς κρατουμένους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σάντσεθ: Η Ισπανία θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος έως τον Ιούλιο

DW: Σε ποιον ανήκει ο αμύθητος θησαυρός του Σαν Χοσέ;

«Όχι» κι από την Ισπανία στην πρόταση Μακρόν για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία

Ισπανία: Γραφείο τελετών πουλούσε πτώματα σε ιατρικές σχολές 1200 ευρώ το ένα

Στην Ισπανία κάνει ζέστη σαν να είναι καλοκαίρι – Έως και 30°C

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr