Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρουκέτα από τη Συρία χτύπησε ισραηλινό έδαφος – Το Ισραήλ βομβάρδισε το συριακό πυροβολικό

Ρουκέτα από τη Συρία χτύπησε ισραηλινό έδαφος – Το Ισραήλ βομβάρδισε το συριακό πυροβολικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια ρουκέτα που εκτοξεύτηκε την Πέμπτη από τη Συρία έπεσε σε ανοιχτό χώρο στα υπό ισραηλινό έλεγχο Υψώματα του Γκολάν στη νοτιοδυτική Συρία.

Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές σε ιδιοκτησίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, η εκτόξευση είχε κατεύθυνση προς το Ισραήλ και δεν ήταν κάποιο βλήμα του συριακού πολέμου που λοξοδρόμησε.

Το Ισραήλ απάντησε στη ρουκέτα που δέχθηκε στο έδαφός του βομβαρδίζοντας μονάδες του συριακού πυροβολικού κοντά στα σύνορά του.

Είναι ξεκάθαρη θέση του Ισραήλ ότι για όποιο βλήμα δέχεται στο έδαφός του από τον πόλεμο στη Συρία θα θεωρεί υπεύθυνη την κυβέρνηση της Δαμασκού και θα προβαίνει σε άμεσα αντίποινα.

Εχθές, Τετάρτη, δύο φορές ήχησαν οι σειρήνες του συναγερμού στην ισραηλινή πλευρά των Υψωμάτων του Γκολάν, που προειδοποιούσαν ότι μαίνονταν σφοδρές μάχες στη συριακή πλευρά.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν μια συριακή αντιαεροπορική συστοιχία κοντά στη Δαμασκό, ως αντίποινα σε αντιαεροπορικά πυρά που δέχτηκε ισραηλινό πολεμικό αεροπλάνο.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα, οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν αντιαεροπορική συστοιχία που εκτόξευσε πύραυλο εδάφους-αέρος στοχεύοντας ισραηλινά αεροπλάνα.

Αν και ο συριακός πύραυλος δεν πέτυχε κάποιον στόχο, οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν με τέσσερις βόμβες τα συριακά αντιαεροπορικά.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι η συγκεκριμένη αντιαεροπορική πυροβολαρχία είναι η ίδια που είχε ρίξει σε ισραηλινά μαχητικά τον Μάρτιο και η επίθεση της Δευτέρας έδωσε στο Ισραήλ την ευκαιρία να κάνει για πρώτη φορά χρήση του αντιπυραυλικού συστήματος Arrow.

Ο στρατός της Συρίας προειδοποίησε για “επικίνδυνες συνέπειες” μετά τον βομβαρδισμό της μονάδας του τη Δευτέρα και ισχυρίστηκε ότι κατάφερε να χτυπήσει ισραηλινό μαχητικό.

Δύο ημέρες μετά ο Ιρανός αρχηγός του στρατού, Μοχάμαντ Μπακερί, σε επίσκεψή του στη Δαμασκό είπε ότι το Ιράν θα προστατέψει τη Συρία από το Ισραήλ και τους σουνίτες τζιχαντιστές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr